Фотографската изложба "Мост към Кристо" редят във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 23.01.2017
883
Фотографската изложба "Мост към Кристо" гостува в Градска художествена галерия на Варна.

Инициативата събира запечатаните емоции на сънародниците ни от "оранжевото лято" на 2016 година, когато "Плаващите кейове" се превърнаха в метафоричен мост към творчеството на Кристо.

Изложбата ще бъде открита на 25 януари (сряда) от 18:00 ч. в сградата на Художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна.

Експозицията гостува във Варна по инциатива на Дирекция Култура и духовно развитие, Община Варна и по покана на Градска художествена галерия-Варна/Varna City Art Gallery .

Важна част от проекта "Мост към Кристо" е авторският филм на Евгения Атанасова-Тенева "Плаващите кейове", който ще бъде излъчен по време на изложбата.

Гостите на изложбата във Варна ще имат възможност да преживеят по различен начин "оранжевото лято" на Кейовете, да "видят" най-голямото арт събитие на годината през множество различни очи и да споделят силата на емоциите.

Специално за варненската публика проектът "Мост към Кристо" ще бъде съпътстван и от изложба, която ще представи селекция от над 30 ръчно подписани от Кристо и Жан- Клод постери, дарени на гр.Варна през 1997г. Тогава за първи път негова изложба с над 50 проекти, фотографии и ръчно подписани постери е била показана на варненци в рамките на IX международно биенале на графиката. Дарението е следствие на награждаването на Кристо и Жан-Клод със "ЗЛАТЕН ДИПЛОМ", за участието им в VIII биенале на графиката '85г. и за цялостен принос към изкуството на ХХ век. Съпътстващата изложба се показва със съдействието на Галерията за графично изкуство във Варна и е с куратор Пламена Димитрова - Рачва.

Студенти от НХА, под ръководството на професор Греди Асса, ще представят тематична авторска инсталация "Мост към Кристо".

Изложбата ще открият Евгения Атанасова - главен продуцент на Продуцентски Център Външни Продукции на БНТ, Пламена Димитрова - Рачева, директор на Градската художествена галерия и г-н Коста Базитов, заместник-кмет на Община Варна.

"Мост към Кристо" ще гостува в Градска художествена галерия-Варна/Varna City Art Gallery до 14.02.2017 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).