Фоторепортери представят изложбата "Другото Аз"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:31 / 12.04.2022
689
Варненски фоторепортери ще представят изложбата "Другото Аз“, като част от програмата на Пролетния салон на изкуствата, организиран от Община Варна. Красимир Делчев, Любомир Бенковски-Бенджи, Красимир Тодоров, Румен Сарандев, Пламен Гутинов, Христо Русев, Петко Момчилов и Красимир Стефанов ще покажат своя поглед към света през обектива не с репортажни снимки, а чрез художествена фотография. Събитието ще бъде открито на 20-ти април, сряда, от 17,30 ч. в арт салона на Радио Варна. Това е петата изложба на варненските фоторепортери, показваща най-добрите снимки от събития във Варна и страната, а през м.г. и от ковид пандемията.

В рамките на Пролетния салон на изкуствата днес, 12-ти април, от 18 ч. в арт салона на Радио Варна ще се проведе концерт на трио "Барок и дух“, в който търсят съзвучие Радослав Николов – блокфлейти, Вяра Грънчарова – виола да гамба, и Борис Павлов – китара. Богатата програма включва произведения на Хендел, Скарлати, Телеман, Дауланд, Пърсел, както и френска и испанска музика от анонимни автори, творили през онази епоха.

На 14-ти април, четвъртък, в концертното студио на Радио Варна от 18 ч. е акустичният концерт на група "Krekhaus“, която съчетава различни стилове - от алтернативен рок, през блус и фънк, до психеделичен рок и джаз заемки.

В навечерието на Цветница е традиционният концерт на женския народен хор "Цветница“ към народното читалище "Асен Златаров“ с художествен ръководител Атанас Илиев – носител на Награда "Варна“. Датата е 16-ти април, събота, мястото – Градската художествена галерия "Борис Георгиев", а началният час – 11 ч.

На 23-ти април, събота, в арт салона на Радио Варна от 14,30 ч. ще бъде представен и честван 75-ят брой на националния варненски вестник "Литература и Общество“. Неговият главен редактор Станислав Пенев миналата година бе удостоен с Голямата награда "Варна“. Той е поканил за литературоведски отзив председателя на Съюза на независимите писатели Марин Кадиев.

На 26-ти април, вторник, от 18 ч. в Градската художествена галерия ще бъде представен дебютния албум "Acoustic me“ на варненската джаз-поп певица Даниела Белчева, акомпанирана от Милен Кукошаров – пиано, Димитър Семов – ударни, Михаил Иванов – контрабас. Албумът бе издаден през 2020 г., а през 2021 г. спечели наградата AWARTS на журналистическата общност във Варна, която се дава за постижения в различни сфери на културата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).