Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Франция поиска ареста и екстрадирането на българин, осъден задочно за сводничество
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 24.07.2014Коментари (0)536
На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Окръжния съд в Марсилия, Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража Стоян Али от квартал "Аспарухово". Това съобщиха от пресцентъра на съда. 32-годишният българин е издирван от френските власти, заради 5-годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество, организирано в престъпна група и с множество жертви.

През юни 2012 година съдът в Марсилия е признал вината на Стоян за престъпления, извършени от него и много други наши сънародници през периода от януари 2006 до април 2010 година в град Ница. Френските власти са започнали да разследват престъпната сводническа мрежа още през 2008 година, след като разкрили 15 български проститутки, които "работили" в района на френската ривиера. Младите жени били предимно от Варна. Властите там установили, че повече от 300 000 евро са изпратени от Ница към България и Германия на получатели, свързани със сводническата мрежа. Разследването изяснило и ролята на нашенеца в контролирането на проституиращите жени. Местните власти многократно са засичали преминаването му през граница в компанията на други сводници и на жени, принуждавани към проституция.

ВОС прецени, че всички атрибути на ЕЗА отговарят на изискванията на ЗЕЕЗА. Престъпленията, за които Стоян Али е осъден във Франция са тежки и се наказват със затвор както там, така и в България. Френските власти гарантират, че Стоян има право на нов справедлив наказателен процес в Марсилия с негово участие. Българският съд не коментира въпросите, свързани с предаването му на властите във Франция, а само основанията за задържането му под стража. ЕЗА ще бъде разгледана по същество от друг състав на ВОС през следващите 7 дни.

Днешното определение за задържане под стража на Стоян Али, издирван заради постановена присъда от френските власти, подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна на 29 юли 2014 година, от 10.00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: