Франкофонско рали ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:30 / 25.03.2015
583
Бивши и настоящи ученици от
IV ЕГ "Фр. Жолио - Кюри":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес ще се проведе 8-ото издание на Франкофонско рали - инициатива, организирана съвместно от Френски институт България, Алианс франсез Варна и Община Варна. Събитието се вписва в месеца на Франкофонията в много български градове и е в подкрепа на титлата "Варна - Европейска младежка столица 2017".

Проявата е насочена към ученици от 8 клас в гимназиите с преподаване на френски език. Общо 88 гимназисти, разпределени в групи, ще участват в състезанието и ще са с тениски с надпис « oui je parle français » /аз говоря френски/. Целта на състезанието е да се отговаря екипно на въпроси, свързани с франкофонията и с Франция като учениците преминават през 9-те щанда, разположени за случая на следните места: Франкофонски център Варна, Държавен куклен театър Варна, ресторант Бистро Европа, БНР Радио Варна, НАОП "Николай Коперник", ФКЦ Варна, Градска художествена галерия Варна, филиал на НБУ /ул. Заменхов/.

Тази година в ралито се включват гимназиите IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", МГ "Д-р. Петър Берон". Учениците от различните гимназии ще бъдат разпределени в екипи, носещи имена на държави-членки на Международната организация на Франкофонията (Камбоджа, Зелени нос, Габон, Албания, Мадагаскар...).

Двадесет доброволци от по-горни класове от същите гимназии, както и млади испанци, живеещи във Варна, ще се включат в подготовката и реализацията на ралито.

Всички участници и доброволци се събират от 14:00 на паркинга на SGЕкспресбанк /ул. Преслав 69, вход от ул.Асен Златаров/.

Ралито е с начален час 14:30, от Франкофонски център - Варна, а награждаването е от 17:15 ч., в залата на Градска художествена галерия Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).