Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фрапиращ случай от Варна: Млада майка се представи за друга, за да вземе намерен портфейл
Автор: Пламена Николова 16:33 / 20.05.2019Коментари (51)97941
© Varna24.bg
Млада майка от Варна се обърна към Varna24.bg, за да сподели за фрапиращ случай, при който друга млада майка се представя за нея, за да задигне загубеното й портмоне с пари и дебитни карти.

Случаят е от 18 май, когато Сузана Попова излиза на разходка със съпруга си и 3-годишното им детенце в Детския кът на Морската градина. Докато детето играе на атракционите момичето забелязва червени петна по ръчичките му и родителите хукват притеснени към спешния кабинет, за да установят причината. В бързината младата майка изпуска портфейла си. Друга жена го намира и предава на касата на Детския кът, а непосредствено след това пуска снимка в групата "Варненски мамчета" и обявява, че намереното портмоне на Сузана е оставено на касата в парка.

Едва следобед обаче Сузана разбира, че портмонето й липсва. Тръгва притеснена със съпруга си да го търси, а междувременно й се обажда жена, открила профила й в социалната мрежа, която и казва къде да открие загубените си вещи.

Когато стига до касата в Детския кът и се легитимира с лична карта, среща изумения поглед на касиерката, която заявява, че жена, представяща се за Сузана, вече е взела портфейла. Изглеждала силно разстроена и притеснена, затова касиерката побързала да върне портфейла без да се усъмни, че се касае за измама.

Аниматор от Детския кът потвърдил за случилото се, а скоро след това пристигнал и управителят, който заявил, че познава "дамата“, която взела чуждата собственост, тъй като често идвала в парка със съпруга си и създавали проблеми. Той съдействал бързо да бъдат намерени контакти с лицето, а междувременно се обадили в полицията. Сузана успяла да се свърже с жената и помолила да и бъде върнато това, което й принадлежи. Останала с впечатление, че това ще се случи и зачакала в Детския кът, но никой не дошъл.  

Не след дълго последвало второ обаждане, в което жената отсреща попитала: "Вие престъпница ли ме наричате?“Скоро след това имало и трето обаждане, в което съпругът обяснил, че той открил портфейла, но той бил празен.

Младата майка, придружена от управителя на Детския кът, отишли във Второ РПУ, за да дадат показания. Разследващия полицай обаче изненадващо ги посъветвал да забравят за парите: "Да не притесняваме хората, да няма обидени". Освен това настоявал Сузана да изтрие всички публикации в социалната мрежа.

От Детския кът потвърдиха за случая с уверението, че са дадени свидетелски показания, за да се разкрие истината за извършената измама. Оттам коментираха за Varna24.bg още, че често при тях оставят изгубени или забравени вещи, но посъветваха хората да не споделят за това в социалните мрежи, а да се обръщат към полицията.

От пресцентъра на полицията съобщиха за медията ни, че по случая има образувана преписка, двете страни са дали показания и се извършва проверка по събраните до момента факти.

Случаят предизвика лавина от коментари във Фейсбук, а Сузана Попова настоя да сподели за него с надеждата, че той ще има справедливо решение.

Вижте във видеото какво сподели потърпевшата!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.05.2019 г.
0
 
 
Интересно как доколкото се разбира касиерката не е била сама, дават толкова лесно портфейла и то на човек когото познават и знаят че не отговаря на имената от картата,и защо тази за която се твърди че е намерила портфейла и го е предала на касата, оказва се приятелка на "жертвата", не я е уведомила че портмонето е в нея и да и го предаде без да намесва никого.Толкова сашита с бели конци скоро не бях чувал
Aнонимен
на 22.05.2019 г.
+1
 
 
Е значи наистина полицията покрива престъпниците и крадците. Е браво на полицията браво на управниците . И ще стоим в България. Напусксйте България тук не се живееее.
Aнонимен
на 21.05.2019 г.
0
 
 
Ае стига тъпотии!Изхарчила пиклата парите и след това овчия и мозък осъзнал, че може да инкасира някой и друг шамар..В сутиена сигурно, си е държала личната карта?!
Aнонимен
на 21.05.2019 г.
+3
 
 
Този полицай, който е снел показанията, очевидно е някой хамав, мързелив и демотивиран полицейски служител, който петни името и честта на Министерството на вътрешните работи на Република България! Дано поне от районната прокуратура да вземат сериозно отношение по случая и да бъде разпоредено едно адекватно и честно разследване, защото аман от измамници, мошеници и дребни тарикати в тази държава...!
Aнонимен
на 20.05.2019 г.
+4
 
 
за второ районно вьв Варна сме чували още много такива отзиви... Жалко...
Aнонимен
на 20.05.2019 г.
+6
 
 
виновнаа е касиерката ,че не е поискала лична карта. А полицаите защо казват да се забрави за проблема ? Така ли се прави,вместо да им окажат сьдействие С престьпниците ли работят?.
Aнонимен
на 20.05.2019 г.
+1
 
 
Отвратително!Редно е името и снимките на крадците да станат публични!
Aнонимен
на 20.05.2019 г.
+1
 
 
Според мен не се тормозете с мисли от рода на Как може...приемете,че може. Много хора са лъжци и възползващи се от различни ситуации. Търсете си правата,имате пълно остование да съдите въпросната крадла. Има достатъчно свидетели по случая. Призовете я. Не очаквайте голямо съдействие от полицията.На тях им е забранено да помагат :) и не виждам как може да нареждат какво да се изтрие от мрежата...а коментара на полицая, " Да не притесняваме хората" е бил насочен към потребителите на групата, а не към крадливото семейсто. Независимо от това. Ако ви пука за справедливостта, не оставяйте нещата така, каквото и да ви казват. Безнаказаността е стимула за подобни хора да вършат подобни неща.
Aнонимен
на 20.05.2019 г.
+1
 
 
Пълна порнография. Кажете имената на крадлата. Нека цяла България я види и да я заплюе. А и това псевдо ченге...Кажете и неговото име. Да го ш**ат всички фенове на ЦСКА и Барселона. Боклук недъгав,долен.И ти ще умреш.Помийоооо
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: