Фрегата "Верни" поема към родния пристан

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:30 / 20.11.2019
2104
На 20 ноември 2019 г. успешно приключи участието на фрегата "Верни" в турското военноморското учение с международно участие "DOGU AKDENIZ 19".

В учението участваха над 50 военни платформи (кораби, подводници, самолети и вертолети) от 8 различни държави – България, Гърция,  Италия, Испания, Канада, Пакистан, Румъния и домакина Турция. И двете постоянни групи на НАТО в Средиземно море - SNMG 2 и  SNMCMG 2, се включиха в учението с пълния си състав.

Действията на море бяха наситени с много упражнения, сериали и тактически действия в пълния спектър на бойните действия, включващи учения по осигуряване на видовете отбрани на съединение надводни кораби както по време на прехода на море, така и в назначен район;  противоподводни учения; артилерийски стрелби – по въздушна, по морска и по брегова цел; учения по отбрана от въздушен противник; провеждане на група кораби през район, опасен от мини;  противоминни действия и тактическо маневриране.

За пореден път екипажът на фрегата "Верни" показа своето високо ниво на подготовка и професионализъм. Големият брой участващи сили, състоящи се от надводни кораби, подводници и авиация, разнообразието от упражнения, сериали и тактически действия, внесоха усещане за реализъм и допринесоха за повишаването на натренираността и професионалната подготовка на екипажа и за утвърждаване авторитета на българските Военноморски сили в международна среда.

През целият период - от 18 октомври до последното заставане във военноморска база Аксаз, Турция, фрегата "Верни" е проплавала общо 5 116 морски мили.

Предстоят още 649 морски мили. Това е най-чаканият елемент от всяко учение – пътят към дома!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).