Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Френски специалист прави операция на коленни връзки във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 03.10.2009Коментари (0)9126
©
Днес от 7:30 в МБАЛ "Св.Марина" ЕАД - Варна известния френски ортопед-хирург д-р Давид Дежур в екип с български специалисти ще извърши операция за пластично възстановяване на предна кръстна връзка на коляното по нова техника с две снопчета и фиксация с нови резорбируеми импланти на френската фирма S.B. и с любезното съдействие и участие на представителството на иновационната фирма в България - ЮСС Медикал - ЕООД, гр. София. Травмите са една от честите причини за посещение на болнично лечебно заведение, болка, обездвижване и загуба на трудоспособност.

Предната кръстна връзка обикновено бива засягана при някои от следните движения в коляното - внезапно спиране, усукване, промяна в оста или посоката на ставата, екстремно преразгъване на коляното или директен удар от външната страна на подбедрицата. Тези увреждания се срещат често сред футболисти, баскетболисти, борци, ръгбисти и скиори. Важно е да се знае, че тежестта на увреждането може да варира от леко навяхване до напълно разкъсване на засегнатата връзка.

Д-р Дежур е роден 1963 в Лион, ФРАНЦИЯ. Завършва магистратура по медицина през 1982 и магистратура по човешка биология и биомеханика в Университета Клод Бернар през 1991 г. Защитава дисертация в областта на хирургията и ортопедията през 1993 г. Преминава множество специализации в Европа и САЩ. Автор е на научни публикации свързани с иновативни методи на лечение в областта на ортопедията и травматологията.

Към момента д-р Дежур работи в Corolyon Sauvegarde и в първата частна ортопедична болница във Франция - клиниката Emilie de Vialar - международно признат водещ център за ортопедия и пластична хирургия. Занимава се с научно-изследователска дейност в университета Клод Бернар като главните му интереси са в областта на хирургия на коляното, артроскопия на коляното, както и спортна медицина.

Извършва медицинско наблюдение и консултации на няколко френски професионални отбора - футболен, по сноуборд и баскетбол. Член е на ръководството на Френската асоциация по артроскопия и ръководството на Ортопедичния колеж на Френската асоциация по хирургия, ортопедия и травматология.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: