ГЕРБ подкрепя Кирил Йорданов за нов мандат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (36)
08:33 / 26.06.2011
12055
Кметът Кирил Йорданов трябва сам да реши дали иска подкрепата на ГЕРБ за четвърти мандат. Това стана ясно вчера от думите на премиера Бойко Борисов, който отново, за 3-ти път този месец е във Варна.

"В партията знаят отношението и приятелството ми от 10-15 години с кмета Кирил Йорданов. Има и други кандидати, разбира се, но съм поставил на областния координатор на ГЕРБ Павел Димитров да разговаря и с Кирил Йорданов. Пред Изпълнителната комисия съм си казал мнението, така че оставам на местната структура и на самия кмет да вземат решение", изтъкна Борисов.

По думите му управляващите имат нужда от градоначалник, който много добре работи с правителството. "На предишните избори беше друго правителство, затова не поех никакъв ангажимент и не съм разговарял с кмета Кирил Йорданов да бъде наш кандидат, но е важно кметовете на големите градове да имат много добра релация с кабинета", каза още Борисов.

Дилемата кажи-речи на всички големи партии за Варна минава през това дали Кирил Йорданов ще успее да се пребори за посланически пост в Швейцария или ще бъде изкушен (или предизвикан) за 4-ти кметски мандат.

След бурната кампания на местните гербери за издигане на кандидат за кмет номинациите бяха близо 3, но "оцеляха" трима: областният управител Данчо Симеонов, изпълнителният директор на пристанище Варна Данаил Папазов и мениджърът на Гранд хотел Варна Иван Портних.

И докато местните гербери и противниците им чакаха окончателното решение на премиера за истинския кандидат (той вече отряза от номинациите всички действащи депутати), Бойко Борисов и Кирил Йорданов се видяха на "четири очи" край Варна. Явно тогава двамата са разговаряли за посланическите шансове и намерения на градоначалника.

Евентуална подкрепа на ГЕРБ за Кирил Йорданов поставя в деликатна позиция БСП, която неизменно подкрепяше независимата му кандидатура през последните 3 кампании.


Виж коментарите (36)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).