Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ подкрепя туристическия бизнес в условията на пандемия и хаос
Автор: Пламена Николова 16:44 / 09.11.2021Коментари (0)1028
©
ПП ГЕРБ продължава да подкрепя хотелиерския и ресторантьорския бизнес в условията на световна пандемия и на пълен хаос при справянето с нея от страна на служебния кабинет на Румен Радев. Имаме единомислие с бранша за засилване на ваксинационния процес - на първо място за запазване здравето и живота на хората, и България да бъде сигурна туристическа дестинация. Категорично сме за въвеждане на зелени сертификати, но те трябваше да бъдат обявени още през лятото и с гратисен период.

Това каза проф.д-р Костадин Ангелов, член на ИК на ПП ГЕРБ и водач на предизборната коалиция на ГЕРБ/СДС във Варна и Велико Търново на среща с представители на браншовите организации.

ГЕРБ подкрепя искането  за  зелен сертификат на държавната и общинска администрация, както и на всички служители, които са на държавно финансиране, защото така се дава пример за проактивна  политика по отношение на спазване на противоепидемичните мерки. Антигенните тестове да са безплатни, като финансирането да е през бюджета на НЗОК за нейните договорени партньори-лицензираните лаборатории в списъка на министъра на здравеопазването. Механизмът е идентичен с финансирането на ваксинационния процес. Справедливо е въвеждането на тестовете за антитела в побългарения вариант на зеления сертификат, каза проф. д-р Ангелов. Той посочи, че в момента на европейско ниво се води дебат за признаването на тестовете за антителата с документ или разширяването на зеления сертификат с тях.

По отношение на антикризисните мерки ГЕРБ остава на позицията си за  9 % ДДС за заведенията, като тази данъчна ставка да се запази  през следващата година. Не е справедливо условието за  40 % спад на оборота при кандидатстване по мярката 60 на 40, която беше въведена в подкрепа на бизнеса при  правителството на ГЕРБ, но изискването тогава беше за 20 % спад , припомни проф. Ангелов. По отношение на ценовия шок с електроенергията  въпреки настояването на ПГ на ГЕРБ в 46-ия парламент да се продължат започнатите преговори с ЕК за участие на държавата при формиране на цената на тока и дотиране на вредните емисии, служебното правителство не подписа Споразумението с Брюксел. Трябва в максимално кратки срокове да бъдат възобновени преговорите с ЕК и за овладяването на кризата да се въведе мярката Механизъм за капацитет, който да гарантира нормалната работа на въглищните централи и респективно понижаване на цената на тока.

Със своите действия срещу бизнеса служебното правителство направи само едно – обедини всички браншови организации в туристическия сектор срещу него, заяви Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България /СЗБ/.

На срещата присъстваха колегите му Марин Сотиров, също от СЗБ, Борислав Лазаров от Българската Асоциация на заведенията и Павлин Косев –варненският председател на БХРА. От страна на ПП ГЕРБ участваха кандидатите за народни представители от варненската листа Красен Кралев, Славена Точева, адв. Бранимир Балачев и Мартин Андонов.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: