Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
GOOGLE Workspace и български университети: Впечатлени сме как ВСУ "Черноризец Храбър" използва технологиите за образование
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 03.05.2022Коментари (0)1565
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Проведе се първата официална работна среща между представители на Google и българските университети. Събитието бе организирано от Центъра за творческо обучение - единствен партньор на Google Cloud със специализация “Образование" в България. В срещата се включиха 77 представители от 25 висши учебни заведения от цялата страна. Целта беше екипът на Google Workspace да представи възможностите за сътрудничество с българското висше образование и добри практики от организациите, които вече са внедрили технологии на Google.

Проф. д.ик.н. Димитър Канев - заместник-ректор на ВСУ "Черноризец Храбър" представи напредъка на Варненския свободен университет в дигиталната трансформация на учебната дейност чрез използването и развитието на инструментите на Google Workspace.

"Чрез Google Workspace променихме начина на преподаване и учене - над 5000 студенти и над 300 преподаватели работихме в тази среда и преодоляхме успешно предизвикателствата на пандемията", разказа проф. Канев. “Но не само това. С Google Workspace дигитализирахме и напълно променихме и начина на управление на процесите в университета - от планирането, организацията и административното обслужване, до обратната връзка, контрола и оценката на постигнатите резултати в учебната и научната дейност." Проф. Канев представи и част от успешно внедрените разработки, базирани върху Google-инструменти. Сред примерите бяха създадените електронни регистри на учебната документация, академичния състав и документите по системата за управление на качеството, осигуряващи публичност на дейностите и процесите и възможност за извършване на ефективен контрол от ръководството, както и вътрешни и външни одити в електронна среда.

На базата на Google Workspace през последната година е създадена и внедрена и информационна система за планиране, наблюдение и оценка на развитието на академичния състав, учебната дейност, научната и публикационната дейност. В нея е интегрирана и система за управление на нормативното съответствие на основните дейности и процеси с действащото законодателство, стратегическите документи за развитие на висшето образование и наука и собствените стандарти на ВСУ "Черноризец Храбър“.

Инструментите на Google Workspace съществено помогнаха на университета да постави студентите в центъра на своята дейност. Основните административни услуги бяха дигитализирани и това ги направи по-бързи, по-удобни и по-качествени. Ценен управленски актив е обратната връзка от проведените в електронна среда над 10 000 анкети за удовлетвореността на обучаемите от преподаването по изучаваните дисциплини и специалности, както и богатата аналитична информацията за посещаемостта на занятията.

Проф. Канев благодари на екипа на Центъра за творческо обучение за съвместната работа и изрази увереност, че комбинацията от ангажираност на ръководството на ВСУ “Черноризец Храбър" и професионализъм на Центъра бъдещите успехи в дигиталната трансформация са гарантирани.

На работната среща презентации направиха още проф. д-р Мирослав Карабалиев - зам.-ректор по научна и международна дейност на Тракийския университет в Стара Загора и Стилян Минчев - УИЦ Пловдивски университет “Паисий Хилендарски". И в трите университета платформата е основно средство за комуникация.

“Тази среща беше изключително ценна за нас, защото видяхме как, на практика, се използва нашата технология. Впечатлена съм от това, което представителите на трите университета представиха и вярвам, че то може да бъде приложено в целия свят", каза Александра Станева - специалист "Продажби" за Google Workspace в публичния сектор за Европа, Близкия Изток и Африка.

От страна на Google в срещата присъстваха още Фрида Рьосел - ръководител на Google Cloud за публичния сектор в Скандинавия, Централна и Източна Европа и Петр Дупак - ръководител на Google Cloud за индустрията в Централна и Източна Европа.

Центъра за творческо обучение беше представен от управителя д-р Александър Ангелов, а специално участие в събитието имаше и проф. д-р Галин Цоков от Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1615) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: