Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГПЧЕ "Йоан Екзарх" празнува 65 години от основаването на училището
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 11.05.2021Коментари (0)1670
©
На 11 май 2021 година Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх“ празнува 65 години от основаването на училището – 65 г. на отдаденост, мотивираност, целеустременост, упоритост в усвояването на знанията и качество на образованието, съобщиха от пресслужбата на институцията!

През годините  гимназията се утвърди като едно от водещите училища в гр. Варна. Основана през 1956 година като Пето средно училище, през 1992 г. гимназията приема името "Йоан Екзарх“, а от 1994 година е езикова гимназия. През 2003 г. става първото българско общинско училище, удостоено с ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКОВ ЗНАК  за иновативни методи на обучение по чужди езици, присъден от Европейската комисия по образование и култура.

Днес в ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ се обучават 925 ученици от 62 висококвалифицирани учители, в т.ч. и учители чужденци по английски, немски и френски език. Използват се разнообразни съвременни методи на обучение, нови технологии и модели за комуникация. Гимназията е Център за езикови компетенции по немски език към посолството на ФРГермания, акредитиран изпитен център на Pearson Test of English, член на Общността на Pearson Longman училищата в България и на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. През последните години е сред най-добрите училища в България по резултати от ДЗИ.

Възпитаници на гимназията са лауреати на престижни национални и международни конкурси и състезания не само в областта на чуждоезиковото обучение, но и по български език и литература, физика и астрономия, математическа лингвистика, философия, спорт и други. 

В чест на годишнината и водени от идеята, че човек споделя съпричастността, уважението  и близостта си с хората когато дарява,   училищната общност на ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ реши да сподели радостта и гордостта от постигнатото като създаде и подари добро под надслова "От сърцето на Пета! 65+ начина да бъдем по-добри!“. Добри дела, отправени към съученици, учители, родители, хора непознати, но в нужда или просто, за да бъдат зарадвани и уважени. Израз на традициите, утвърдени в "Семейството на Пета“, както с любов наричат себе си хората от различни поколения и географски точки на света, обединени в чувството си на принадлежност към популярно известната Пета езикова гимназия.

Днес, в чест на празника, от двора на училището полетяха 65 балона, всеки от които понесе послание от провеждащите се инициативи, изразявайки устрема и желанието на учениците от гимназията да са знаещи и можещи, добри хора и достойни възпитаници на ГПЧЕ “Йоан Екзарх"!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: