Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ганджа и Варна започват активно сътрудничество
Автор: Екип Varna24.bg 13:38 / 03.04.2014Коментари (1)869
©
Азербайджанският град Ганджа и Варна ще си сътрудничат активно в областта на образованието и туризма, ще се търсят и възможности за обмен на студенти и преподаватели от университетите на двата града, а в края на април се очаква в морската столица да пристигне делегация от Ганджа - градът, който миналата година грабна приза за Европейска младежка столица 2016. Очакваната визита съвпада с провеждането на най-известната регата в света - Тол Шипс. Това стана ясно на среща между кмета на Варна Иван Портних и извънредния и пълномощен посланик на Азербайджан у нас - Емил Каримов.

"Намерихме много общи теми по отношение на културния обмен, туризма и други сектори на икономиката. Постигнахме взаимно съгласие, че традиционно добрите държавни отношения биха могли да намерят прагматични измерения в регионалното сътрудничество. Днес имах удоволствието да получа чрез Негово Превъзходителство писмо от кмета на град Ганджа, в което той отговаря позитивно на поканата ни за гостуване във Варна и установяване на взаимоотношения между нашите градове. Знаете, че миналата година Ганджа спечели надпреварата за Европейска младежка столица през 2016 година. Още тогава поздравих кмета на азербаджанския град и поканих делегация да ни посети. Ето, че днес поканата официално бе приета. Надяваме се, че утвърждаването на добри взаимоотношения помежду ни ще ни даде възможност да обменим добри практики в тази насока и да получим подкрепа за кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица 2017 година", каза кметът Иван Портних.

"България за нас е важна страна, имаме интерес да развиваме сътрудничество в сфери като селско стопанство, туризъм, лека промишленост,образование, спорт. С г-н Портних обсъдихме и възможностите за развитие на отношения между Варна и Ганджа, а аз като посланик се ангажирам да съдействам активно в тази насока. Това е моето първо посещение във Варна и градът много ми харесва. Славата му на морска столица се потвърждава, прекрасен град, който има големи възможности за развитие!", заяви посланик Каримов.

Той допълни, че през м.г. броят на туристите от Азербайджан, предпочели България като дестинация, е увеличен, след като туроператори са посетили наши морски и зимни курорти и са ги включили в програмите си.

"Посолството се старае да рекламира СПА и туристическите услуги, които предлага вашата страната, и курорти като Велинград, Хисаря, Сандански и др. Убеден съм, че в България ще идват все повече туристи от Азербайджан", каза още посланикът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.04.2014 г.
0
 
 
Oooo да искам и аз от това "Сътрудничество" .... мммм ганджа
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: