Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гениален цигулар превзема варненската сцена
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 05.04.2018Коментари (0)3100
©
Завладяващ с енергията си и покоряващ световните сцени със замах и страст – това е ексцентричният цигулар, ливанец с арменски произход и испански паспорт. Станал любим на всички поколения меломани по света, на своя концерт във Варна Ара Маликян ще разкаже своята лична емоционална приказка за НЕВЕРОЯТНАТА ИСТОРИЯ НА ЕДНА ЦИГУЛКА - 2 ноември 2018г. , 20:00ч., ДКЦ-Варна. 

В този двадесет и пети негов албум, главен герой е цигулката, родена в Модена и пропътувала до Ливан, за да попадне в ръцете на малкия Ара. По това време бащата - също цигулар, вече е научил синя си да свири и така три годишният Ара, заедно със своя специален инструмент стават неразделни и до днес, откриват виртуозния свят на Паганини и пътешестват през годините, преминавайки през всички музикални жанрове - от класика до рок и поп-музика. 

Ара Маликян с "Невероятната история на една цигулка" е големият финал на Международния музикален фестивал "Варненско лято" - експресивен и ексцентричен кросоувър проект с провокация към всички поколения, най- вече към младежката аудитория. Очаквайте интригуващ музикален разказ, с който фантастичният Ара Маликян заедно с група виртуозни музиканти ще ни запознае в Двореца на спорта и културата във Варна, ден преди турнето им в Източна Европа. 

Ара Маликян е роден през 1968 г. в Бейрут, Ливан. Баща му е арменец, опитен цигулар, от когото малкият Ара първоначално се учи да свири ливанска музика. На 12 години Ара вече е технически подготвен и на 15 е най-младият студент в музикалното училище в Хановер, където е специално поканен със спипендия от германското правителство. Попадайки в Германия, неговите усилия да просперира в академичната среда му носят забележителен успех. От там Ара продължава образованието си в музикалното училище в Лондон, получава уроци от педагози като Франко Гули, Руджеро Ричи, Иври Гитлис и членовете на  Alban Berg квартет. 

След Лондон Ара Маликян избира Испания, където в последните 20 години се радва на слънчево време и южния темперамент на хората, истински  импониращи на емоционалния му стил. Популярността и успехите са факт и гениалният изпълнител концертира, записва саундтраци от филми на Педро Алмодовар, работи с култовата испанска група "Чамбао". 

Никай от зрителите по света не остава равнодушен при майсторството на виртуоза. Стилът му изявява богата душевност, интерпретира виртуозно и атрактивно всички класически произведения за цигулка, като качествата му на артист и техничен цигулар се проявяват не само в по-различната трактовка, но и с голям емоционален заряд.

Ара свири главозамайващо както класика, така и музика на различни култури - на Близкия изток (арабска и еврейска), на Централна Европа (цигански и Klezmer), на Аржентина (танго) и Испания (фламенко). Виртуозът концертира във всички световноизвестни театри  - солово или със симфоничен оркестър. През май подготвя концерти в Русия, завърнал се скоро от Китай, преминал през Барбикан в Лондон, към момента е на тур в Испания – страната, в която живее и работи като концерт-майстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид. 

Екстраординарният гений, както го наричат,  е продал е 100 хиляди копия от "Четирите годишни времена" на Вивалди. Популярен е с изпълненията на сонатите на Шуман и с концерта с фламенко китариста Хосе Луис Монтен, станал известен с този по-нестандартен проект, с който провокира бурни дискусии за нормите в света на класическата музика. 

Ара Маликян е носител на множество високи призове, сред които са първите награди "Феликс Менделсон" в  Берлин, Германия, "Пабло Сарасате",  "Николо Паганини" (Генуа, Италия),  "Родолфо Lipizer" (Гориция, Италия) и други. 

Към момента е реализиран само един негов концерт в България, в НДК – София, през февруари 2017г. Предстои първото му посещение във Варна, на 2 ноември в зала "Конгресна" на ДКЦ, от 20:00ч. 

Билетите са в продажба в системата на ИВЕНТИМ, на касата на Спортна зала – Варна, на касата на Фестивален и конгресен център – Варна, както и онлайн. Първите билети са с промоционални цени. 

Гостуването на гениалния цигулар с емоционален кросоувър концерт е финален акцент на най-стария музикален фестивал в Източна Европа и се реализира по покана на Община Варна и AGBU /Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган/.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: