Геополитическата обстановка - шанс за родния туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:03 / 29.11.2015
2865
Това, което се случва на геополитическата сцена в момента дава положителен тласък на българския туризъм. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред "Нова тв".

"И Турция и Русия са изключително важни туристически пазари за нас. Те са и едни от основните ни пазари, така че ние доста преди ситуацията към днешна дата бяхме взели съответните мерки", отбеляза министър Ангелкова.

"Проведохме кръгла маса с Русия, с представителите на Руската национална агенция по туризъм и водещи големи туроператори. Предстоят още няколко такива следващата година, като веднага след кръглата маса получихме заявки са увеличаване на руските туристи. Ситуацията в момента допълнително ще допринесе това увеличение да бъде по-голямо от първоначално коментирането", коментира тя.

"Вчера прочетох едно изявление на Михаил Малцев, председателят на Уралската агенция по туризъм, в което той казва, че България има шанс да посрещне милион и половина руски туристи", посочи министър Ангелкова. Тя уточни 600-700 хиляди руски туристи годишно са посещавали страната ни в рамките на последните 5 години, а тази година към днешна дата те са 450 хиляди.

"А той говори за милион и половина, което и изключително много. Това е положителен сигнал, че следващият сезон ще бъде наистина доста добър в сравнение с предходния", заяви министър Ангелкова.

"Факт е че ние предприехме тези мерки доста по-рано - още преди месец и половина и в момента това, което се случва на геополитическата сцена дава още един положителен тласък по отношение на туризма ни. За нас е много важно нашите съседи да са стабилни и да имаме добра икономика и най-вече да няма проблеми, независимо от какво естество, защото ние сме посредата. И двата пазара са ни много важни", коментира още тя.


Виж коментарите (3)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).