Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Германецът, наръгал свой сънародник на Златните, остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 13:42 / 07.07.2015Коментари (0)602
©
Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на германския гражданин Тобияс Замарция, разследван за извършен от него опит да ограби със сила пари и GSM от негов сънародник, като грабежът бил придружен и със средна телесна повреда.

Инцидентът станал преди 10 дни на търговска алея в морския курорт. Пострадалият е Джъстин Шнайдере, 21-годишен немски турист. След като Тобияс го наръгал в корема, се опитал да му вземе парите и телефона. Пострадалият успял да избяга без да бъде ограбен ибил настанен за лечение в МБАЛ "Св. Анна". Няма опасност за живота му.

Миналата седмица Варненският окръжен съд(ВОС) определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за 20 годишния германец, който днес поиска от апелативната инстанция да му бъде определена "парична гаранция". Апелативният съд във Варна обаче сподели изводите на ВОС, според които всички събрани доказателства до настоящия момент обосновават категорично предположението, че Тобияс е автор на престъплението. Проведен е следствен експеримент, разпитани са основните свидетели, присъствали на нападението, както и пострадалия. Има данни, че обвиняемият е направил опит да въздейства върху свидетел на инцидента.

Независимо, че Замарция е гражданин на ЕС и има право на свободно придвижване, то към настоящия момент той няма установен адрес в България, където се водят следствените действия. С оглед наличието на чужди граждани като свидетели, пострадал и обвиняем в това наказателно преследване, съдът указа на органите на досъдебното производство да приключат разследването в максимално разумни срокове. По преценка на прокуратурата наказателното производство спрямо Тобияс Замарция би могло да се разглежда и в Германия. Докато приключи обаче разследването в България, младият германец ще остане в ареста и поради опасността да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Тобияс Замарция, разследван за опит за грабеж и причиняване на средна телесна повреда на свой сънародник е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: