Германия предаде на българската прокуратура издирван за грабеж и убийство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 21.10.2015
641
На 21 октомври 2015 г. в резултат на действията на Международния отдел на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура - Разград, германските власти предадоха на българската прокуратура Владислав Филков за провеждане на наказателно преследване срещу него за грабеж, придружен с убийство. 

Окръжна прокуратура - Разград, провежда разследване на грабеж на мобилен телефон, марка "Нокиа", и 220 лева, придружен с убийството на 75-годишния Николай Димитров от гр. Завет. Престъплението е извършено на 25 декември в дома на Николай Димитров в гр. Завет. Тялото на починалия бе открито на 22 февруари 2015 г. във водоем в покрайнините на града.

В хода на разследването са събрани доказателства, уличаващи Владислав Филков като извършител на престъплението. 
 
На 12 март 2015 г. Владислав Филков е привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е намирал в Германия. Издадена е от Окръжна прокуратура в Разград европейска заповед за неговото задържане и предаване с цел провеждане на наказателно преследване.

Европейската заповед е изпълнена на 24 юни 2015 г. и Филков е задържан от германските власти. С решение на Апелационния съд в Берлин от 7 октомври 2015 г. е допуснато предаването на лицето на българските власти.
Окръжна прокуратура в Разград ще предяви на Владислав Филков постановлението за привличането му като обвиняем и ще внесе искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).