Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гинес рекорд във Варна за най-голяма сграда във формата на буква
Автор: Пламена Николова 15:15 / 14.12.2021Коментари (6)7371
©
Варна стана дом на нов световен рекорд, след като Гинес официално призна сградата на дентална клиника за най-голямата във форма на буква. Уникалната архитектурна структура въплъщава формата на буквата “D", като символ и репрезентация на клиника Дентапрайм. С височината си от 15 метра шедьовърът не може да остане незабелязан. Той не просто приковава очите на пътуващите към летище Варна още в самолета, но и печели място сред популярните локации за снимки в региона. 

Впечатляващият дизайн на D-образната сграда е отличен с престижна награда и на националния конкурс “Сграда на годината" 2020 в сферата на медицината. След четири месеца планиране и пет месеца строителство сградата се превръща в лечебен център с 57 кабинета за лечение, чието откриване на 4 април 2020 г. прави Дентапрайм най-голямата частна дентална клиника в Европа. 

Забележителните характеристики на сградата се простират и отвъд нейната нестандартна форма и дизайн. Клиниката е оборудвана с последно поколение HEPA филтри, които поддържат въздуха в стаите чист и здравословен, а сложният процес, включващ физични филтри и обратна осмоза, осигурява постоянен достъп до пречистена вода. 

За да подсигури лечение без страх и болка, сградата е оборудвана и с централно захранване с азотен оксид (т.нар. "райски газ") - откритието на съвременната анестезиология. Дентапрайм разполага и с най-голямата в света 3Shape мрежа за перфектна дигитална диагностика и планиране на леченията. Още повече, тази модерна технология служи за бързата и висококачествена изработка на зъбните конструкции в собствената лаборатория на Дентапрайм. Освен за пациентите си, клиниката се грижи за здравето и благополучието на служителите си, като им дава възможност да се насладят на собствена спортна зала и на фирмен ресторант със здравословни и по желание вегетариански ястия с био качество. Накратко: голямото "D" съдържа всичко, което прави отличната стоматология възможна.

Откриването на сградата рекордьор поставя акцент не само върху отговорността към пациентите и служителите, но и към околната среда. До 100 000 квадратни метра дървета се засаждат годишно на собствена земя на Дентапрайм с цел да се създаде първата в Европа дентална клиника, която е напълно неутрална по отношение на климата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.12.2021 г.
0
 
 
Кофти фирма, кофти политика...нарицателно за лошото ново и насилственото боцкане. Ще са аутсайдери в мига щом се свърши истерията с кромида.
Aнонимен
на 14.12.2021 г.
0
 
 
Портних направи града мръсен грозен и много объркан Портних марш от кметският пост
Aнонимен
на 14.12.2021 г.
0
 
 
Трябва да махаме Портних като кмет
Aнонимен
на 14.12.2021 г.
0
 
 
Портних презастрои град Варна Варна няма визия Градът стана много грозен Портних дава разрешителни за строежи за всякъде където има свободно място На човек са му нужни и дървета защото дървото дава кислород а сградите каквито и да са те не дават кислород След години няма да имаме чист въздух и няма да дишаме спокойно заради многото презастрояване с сгради
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: