Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Глад за кадри по морето: Този път се търсят стриптийзьорки за 3 бона на месец!
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 23.03.2019Коментари (2)3509
©
За млади и красиви дами, склонни да изкарват прехраната си като стриптийзьорки, има сезонна работа в нощните барове по морето. По 3000 лева заплата на месец може да изкарат желаещите дами да танцуват пред зажаднелите погледи на наши и чужди туристи близо до плажа. Трудов договор, осигуровки и квартира в хотел са част от обявите за заетост.

Работното време е 4 часа всяка вечер, но при договаряне с колежките, може да се получат почивни дни в края или в началото на седмицата.

Желаещите да се трудят по Черноморието обаче не са много и с всяка година намаляват, жалват се работодатели пред "Монитор".

Затова се търсят и еротични танцьорки без опит, като им се обещава "обучение". Въпреки това за сезона нашите работничики с подобни качества се насочват към круизи или Кипър, където изкарват двойно, разказват от бранша.

Добре заплатена е работата на бармани и сервитьори, но извън големите хотелски комплекси. Задължителни са познания по алкохолните напитки и табиети за обслужване. Най-малко пари се получават в комплексите с ол инклузив обслужване, става ясно и от обявите.

Хотелиери разказват, че трудно задържат хора със стаж, но се опитват с възможностите за развитие и израстване във водещи хотелски вериги, от които са част местата им за настаняване. Извън тях сръчен и бърз персонал за бар или ресторант с два езика може да изкарва до 2500 лева с бакшиши, с до два почивни дни в седмицата.

По-малко пари ще изкарват администраторите в хотели дневна или нощна смяна, но на хладно и по-спокойно място. Тук заплатата за месец е от 650 до 900 лева. По-ниското заплащане е в семейните хотели на север, но колкото по-близо до лудуващите цяла нощ английски туристи се работи, толкова повече пари се изкарват.

Работна ръка от Виетнам, Индия и Шри Ланка да запълни недостига на кадри в туристическия бранш, за това се обявиха от Националния борд по туризъм.

По думите на изпълнителния директор на организацията Полина Карастоянова азиатците имат дългогодишни традиции, които биха спомогнали за развитието на сектора у нас. Според няма професии, които се търсят повече или по-малко, а проблемът идва от липсата както на квалифицирани, така и на неквалифицирани работници. За да се справим с това, трябва да се насърчат студентите и учениците от различни специалности.

"Тези, изучаващи езици, мениджмънт, IT специалности и маркетинг могат да работят в сектора", смята шефката на борда. По нейни думи работниците от Украйна и Молдова са крайно недостатъчни, за да има трайно и устойчиво решение на проблема.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какви кадри, какви пет лева????? Поръчвам Загорка, носят ми Каменица. На въпроса ЗАЩО??? - отговор с усмивка " Ооо нее, бирата е загорка, просто чашата е от каменица"
Aнонимен
на 23.03.2019 г.
+2
 
 
Не можеш да даваш 600 лева на администратор с два чужди езика за 20 смени по 12 часа при положение,че той може да взема 1800-2000 евро за същата позиция и за 8 -часови смени във всяка държава на запад от Сърбия.Трици има,но маймуните отдавна свършиха,господа псевдохотелиери!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: