Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гласът на Варна Атанас Кателиев представя дебютния си албум "Изгубени във времето"
Автор: Пламена Николова 10:20 / 11.10.2021Коментари (0)2814
Победителят в Гласът на България, талантливият варненски изпълнител Атанас Кателиев, представя дебютния си албум, научи Varna24.bg.

Събитието е планирано за 15 октомври, петък, от 19.30 часа в The Brick Port, където е най-новата клубна сцена на Варна.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Фонд "Култура"  в Община Варна, а входът за варненци, решили да се насладят на изпълненията, е напълно безплатен, но се изисква регистрация в заведението. 

Наско ще представи парчетата от албума. Заедно с него на сцената

ще се качат Чавдар Гочев – китара, Георги Илиев - бас китара, Николай Николаев – барабани, DJ IvoButNot - Sound Design.

Какво се случва на Наско Кателиев, две години след като спечели "Гласът на България" с възторжената подкрепа на публиката? Повярва ли младият варненец в себе си и как върви по трънливия път на шоубизнеса? Ето какво споделя самият той:

"Проблемът на това да излезеш от формат и до преди това да не си се занимавал с музика, е това да не знаеш как работи музикалния пазар, как се прави и продава музика. Не познаваш музиканти, с които можеш да се свържеш. Може би затова тогава съм бил малко изплашен и не съм знаел къде и как отивам, знаел съм защо, но не и как да стъпвам по целия път. Две години по-късно мога да кажа, че съм доста по-спокоен, доста по-реално виждащ нещата и знаещ как последователно да постигна целите си."

Къде са подводните камъни в бранша, приеха ли те утвърдените имена с отворени обятия в гилдията или срещна злоба, попитахме Наско Кателиев.

"Злоба и завист не съм усетил никъде. Не е имало момент, в който да съм потърсил помощ от утвърдените изпълнители и да не ми е била оказана такава. Относно подводните камъни, това е, че ако нямаш опита как трябва да се движиш в средата, как работиш на пазара като цяло, си несигурен и правиш грешки, които преобръщат целия път. Натрупах някакъв опит, но е нужно още доста време, докато се науча да стъпвам по-смело".

Наско Кателиев коментира и какъв е стилът, в който работи. С усмивка посрещна въпороса: "Чалга пееш ли?" и обясни:

"Аз съм учил в паралелка с народно пеене. Нещата звучат далечни, но младите хора, които слушат народна музика, не са тези, които слушат рок, поп, фънк, джаз и другата крайност на стиловете. По-приятно за ухото им е да слушат поп фолк и ориенталска музика. За тези 4 години в музикална паралелка съм слушал чалга, неизбежно. Никога не е била основната музика, която съм слушал. Винаги съм слушал и много други стилове. Затова, когато завърших музикалната паралелка, явно везните си показаха кое е било основно за мен. А дали мога да изпея нещо в този стил, не едно, много са, въпросът е, че не бих ги изпял. Бих казал, че една изпълнителка като Десислава е доста високо ниво не само в нейния стил, но и в поп и рок музиката. Преди години тя направи концерт,в който не пее нито една поп фолк песен, нейни гости са Любо Киров и Графа, като в концерта участват Калин Вельов и други сериозни имена. Така че, ако трябва да посоча любимец в този стил, тя е. Що се отнася до стиловете, които аз обичам, харесвам поп рок, фънк, соул музика, чистия поп", коментира Наско.

Той разкри, че има авторско участие във всички песни от новия албум, който предстои да излезе.

"Целият албум е правен с Ангел Дюлгеров, който е китариста на Любо Киров и директор на бента на Лили Иванова. Задно сме написали текстовете на повечето парчета, защото като се затрудня някъде в текст, той дава правилните решения за текст и музика. Само в една от песните има участие пианистката, Калина Род, с която работя вече три години“.

Пожелаваме на Наско път към световната сцена и още много албуми, а почитателите му могат да се порадват на музиката му в бар Брик, на 15 октомври от 19.30 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: