Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Главният архитект на Варна: За момента няма да се строи 8-етажна сграда до ФКЦ
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 11.12.2017Коментари (8)5829
© Varna24.bg
Трябва сериозен инвеститор за такова начинание, а аз не виждам такъв на хоризонта", така Виктор Бузев коментира нашумялата напоследък тема за изграждане на многоетажни постройки в централната част на морската столица.

Повишаването цената на земята води инвеститорите до идеята да влагат средствата си във високо строителство на по-малко площ. Това каза за Радио Варна главният архитект на Община Варна.

"В общия устройствен план /ОУП/ на Варна, това което е заложено за зона високо строителство е островната част под Аспаруховия мост"- каза още арх. Бузев. Той обаче уточни, че застрояването е подвластно на подробните устройствени планове и те са първите документи, които детайлизират предвижданията на ОУП и по-категорично определят какво може да се случи в конкретен имот.

"За момента няма да се строи 8-етажна сграда на терена до Фестивален комплекс"- каза още главния архитект. Проектът, който е бил представен от управителя на ФКЦ е бил отхвърлен от Експертния съвет по устройство на територията, "тъй като не хармонира с духа на Фестивалния комплекс". Що се отнася до паркинга на хотел "Одесос", Бузев уточни, че има одобрен ПУП от 2007 година за 18-етажен хотел и няма пречка проектът да бъде реализиран. В момента за него се изработва работен устройствен план, за да се установи какво може да се постигне максимално на въпросния терен като височини, обеми, отстояния, засенчвания на сгради, благоприятни посоки на ослънчаване, има нормативи на застрояване през улица. Всички тези параметри се изследват с работния устройствен план, но дори и него да го няма може веднага да се започне проектиране въз основа на действащия ПУП, тъй като той все още е в сила.

Виктор Бузев защити главния архитект на София Здравко Здравков, затова че е последователен в позицията си против 44-етажния небостъргач, и за което получи втора глоба от съдебна инстанция. Във Варна също има подобни случаи, в които общината е съдена за милиони левове и то, когато е защитавала обществения интерес.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
..да сабориат Хотел Церно море и на негоуо миасто да построиат ноу....
+1
 
 
18 етажен хотел,защото хотел Черно море е пълен до дупка и е 5 звезден за това ще строим нов по голям.....
Aнонимен
на 11.12.2017 г.
+1
 
 
като застоят паркинга къде ще спират гостите на хотел одесос, и без това няма къде да се спира в центъра. построи ли се висока сграда ще се наруши централния облик на града.
Aнонимен
на 11.12.2017 г.
+1
 
 
Във Варна това е хотел Черно Море. Няма нужда от нови поразии в историческия център. Достатъчни са сградата на Общината и "сити-то" срещу нея. А оправданието, че и в други градове имало високи сгради е смехотворно и наивно. Варна не е като всички градове, тя е уникален град. Морето, Морската градина и духа на старите сгради са визитката на града.
Aнонимен
на 11.12.2017 г.
+1
 
 
Принципно не е лоша идея да има и високи сгради. Всички големи градове по света имат такива в централната си част. Даже ги превръщат в забележителност. Хората се качват на покрива, наблюдават целия град, снимат се, плащат си за удоволствието. А и се спестява място. Разбира се, районът трябва да го позволява.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: