Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Главният секретар на МВР обсъди предприетите мерки за сигурност на летище Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 25.05.2017Коментари (0)2497
©
В рамките на работното си посещение във Варна, главният секретар на МВР се срещна и разговаря със служителите ГПУ-Летище Варна и ръководството на аерогарата. Целта бе на място да се запознае с предприетите мерки за сигурност с оглед последните събития и началото на летния туристически сезон.

Той отбеляза, че създадената от началника на граничния пункт комисар Бончо Кралев организация е изключително добра, заедно с управата на аерогарата, ясно са изградени зони за сигурност и коридори. Маринов допълни, че за пиковите месеци ще бъдат командировани служители от дирекция "Жандармерия". Техният брой ще бъде съобразен с информацията и рисковете. Той коментира и повишения брой фалшиви сигнали за изоставени багажи в последните дни.

"Колкото повече се говори за тероризъм хората стават все по-бдителни и съответно дават повече сигнали за това, което забележат. С колегите от летището обсъдихме, че трябва да работи и в посока по-бърза реакция. Не можем да си позволим да не проверим сигнал. Санкции за фалшиви сигнали съответно има предвидени в закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, но когато се установи това. 

По думите на Димитър Костадинов - директор на летището, в пиковите натоварвания се обслужват 20 хиляди души за едно денонощие. Той припомни, че през изминалия сезон един от акцентите бе създаването на организация за равномерно разпределение на полетите, така че да няма струпвания - това е един от рисковете. Костадинов изтъкна изключителната важност на партньорството и съвместната работа със служителите на МВР.

"Много е важно, когато имаме сигнал, който буди притеснение по линия авиационна сигурност, с колегите да бъдат взети бързи решения, да бъдат проверени фактите и да се действа съгласно процедурите". В този смисъл той благодари на главния секретар на МВР за посещението и добрата оценка за свършеното. 

"Правим максималното да имаме обучени за реакция структури", поясни гл.комисар Младенов по повод въпроси, касаещи подготовката на полицейските кадри в областта на сигурността.

"Действителността доказва, че застраховани няма. Въпросът е да имаме максимално бърза реакция, ако се случи такова нещо да бъдат намалени щетите и по-бързо да установим извършителите. След всеки такъв терористичен акт се прави анализ и по линия на обмена с партньорски служби се анализират нашите действия и разстановки", поясни главният секретар.

"Всеки един нов акт внася нещо ново, няма алгоритъм, който да работи универсално във всички случаи. Има цел, има хора, които да го извършат, има възможност за подготовка за снабдяване с взривни вещества, от там нататък всеки един случай е индивидуален. Трябва да се намери баланс между ограничаване на хората и сигурността. Винаги едното е за сметка на другото", допълни още главен комисар Маринов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: