Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гледаме онлайн театралното фентъзи "Сън“ на Варненския драматичен театър
Автор: Пламена Николова 11:09 / 23.04.2020Коментари (0)2175
©
След успешния старт с мюзикъла "Ани“, оnline проектът на Театрално-музикален продуцентски център Варна "За младия зрител“ излиза на 26 април 2020, в 16.00 часа, с второто си предложение – театралното фентъзи "Сън“. Пиесата на Магда Борисова, спечелила националния конкурс на Варненския драматичен театър за детска драматургия, оживява на сцената в постановката на Стоян Радев Ге. К., със сценографията и костюмите на Даниела Николчова през 2017 година.

Оттогава досега сънят на момчето Тони, което търси Големия вълшебник, с вярата, че той ще сбъдне мечтите му, не спира да увлича в своите вълшебства публиката. И е трудно е да се прецени кой се забавлява повече - децата, родителите, които не са забравили, че са били деца или актьорите. Действащите лица и изпълнители: Тони - Георги Няголов, Сладкаря - Валери Вълчев, Банкерката – Цветина Петрова, Кучето Ралф – Николай Кенаров, Феята на зъбчето – Биляна Стоева, Феята на блестящите идеи – Теодора Михайлова, Феята на сдобряването – Даниела Викторова, Феята на радостните игри – Веселина Михалкова, Д-р Сън – Николай Божков, Библио – Гергана Арнаудова, Текаря – Милена Кънева, Големият вълшебник – Константин Соколов, Майката – Юлияна Чернева. Те създават приказния свят на "Сън“, в който реалното и имагинерното съжителстват равностойно, за да може Тони да преодолее изпречилите се препятствия, да вземе точните решения и да стигне до важните поуки в края на това необичайно пътешествие.

"Онова, което ние дадем на децата като малки, това ще очакваме да получим от тях, когато пораснат. Ако "заквасим“ в тях сериозно отношение към изкуството, те няма да посегнат по-късно към чалгата във всичките й форми“, убеден е режисьорът Стоян Радев Ге. К. "Стремя се посланието, което достига до децата чрез мен, да е точно, искрено и неподправено, не искам да ги подведа по никакъв начин“, споделя Феята на зъбчето Биляна Стоева. "За деца се играе откровено, не бива да се подценяват като зрители, не трябва да се играе инфантилно“, предупреждава Феята на сдобряването Даниела Викторова. "Детската публика е чиста и непресторена и ние носим отговорността да я възпитаме с представления, които са стойностни и същевременно забавни“, подчертава авторката Магда Борисова. И допълва: "Най-хубаво е, когато видя детските усмивки накрая, един салон, пълен с усмивки и блеснали детски очи!“ 

След всеки "Сън“, независимо дали във Варна или в друг град, зрителите по правило се качват на сцената, за да се снимат с екипа и да отнесат у дома още малко от магията на представлението. "Сън“ бързо придоби навика да печели последователи, които вдъхновено му посвещават стихове и рисунки, дори цели изложби. Нищо чудно, че заложените вълшебни съставки в "Сън“ му осигуриха и Наградата на Международния фестивал на спектакли за деца "Вълшебната завеса" - Търговище 2018.

Съхранете духа и здравето си, останете у дома и споделете с нас любовта към изкуството

26 април 2020, 16.00 ч.

Следете YouTube канала на ТМПЦ (DRAMA&OPERA VARNA) на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=bbeO_dNobE0, фб профила Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и фб събитието Споделени представления.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: