Гледаме първия мач на стадион Варна през 2019 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
14:11 / 15.02.2016
3489
Строителството на първия по рода си не само за страната, но и за Балканите стадион, който е във Варна, напредва с бързи темпове. Стадион Варна трябва да бъде завършен през 2018 г. и през 2019 г. да се играе първият мач на него, научи репортер на Varna24.bg. 

Стойността на целия проект е около 23 млн.лв. До момента от продажбата на 14 декара площ от имота на стадиона са осигурени първите 17 млн.лв. Останалите средства ще се търсят от спонсори и инвеститори, стана ясно днес при инспекцията на съоръжението от страна на общински съветници и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов. 

Цялата площ на стадиона заедно с прилежащите части е 74 000 квадрата като разгърната застроена площ и отделно има площи за паркинги, обясни Станислав Василев, началник на инвеститорския контрол на обекта.

Проектът предвижда под сектор Б два етажа със спортни зали. Ще има музей на спортната слава във Варна и заведения.
В момента стадиона се изпълнява като е започната работа от долната му част. Тя представлява 6 секции, които са двуетажен закрит паркинг и сектор Б. Това е южната част на самия стадион. Сега строителството е на средата на изпълнението на долната част, която трябва да бъде завършена през 2016 г.

Самата чаша на стадиона ще започне да се изгражда до две седмици от сектор А и сектор Б първо с фондирането, което ще отнеме няколко месеца работа. 

Изградена е околовръстна дренажна система, която да източва подпочвените води. 

На 24 февруари предстои общо събрание на акционерите, на което ще бъдат обсъдени подробностите около строителството на новия стадион, което започна през август миналата година.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).