Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гледат делото срещу Веселин Марешки за изнудване
Автор: Екип Varna24.bg 08:46 / 11.04.2016Коментари (0)2153
©
Делото срещу Веселин Марешки продължава днес във Варненския окръжен съд. Бизнесменът заедно с Красимира Колева са подсъдими за изнудване, а срещу фармацевтичния бос има повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, предаде Дарик.

По делото, което започна през ноември м.г., вече бяха разпитани всички свидетели. Предварително призовани бяха общо 70 души, но само 15 от тях дадоха показания в съдебната зала, тъй като защитаа поиска процесът да протече по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Двамата подсъдими досега не са дали обяснения.

Според внесения от прокуратурата акт Марешки и Колева са поискали 10 000 лева от наемателя на пицарията "Ред хот" Асен Миланов и са повредили и унищожили част от имуществото му.

Спорът между Марешки и Миланов е започнал през месец октомври 2014 г., след като фармацевтичният бос е бил потърсен за съдействие от Красимира Колева. Тя и бившият й съпруг Тони Колев притежавали отдаденото на пицарията помещение на улица "Студентска". То се намира в сграда, която е собственост на Веселин Марешки. След развода между съпрузите Колев започва да управлява имота и чрез посредничеството на фирма на сестра му той е даден под наем на Миланов.

За да получава приходите, Колева потърсила помощ от Марешки, на когото дължала пари. Обещала му да погаси задълженията си, ако прибира наемите.

От своя страна Марешки се обърнал към Веселин Жеков-Полицая, на когото дал 25 000 лева, твърди прокуратурата. Задачата на Жеков била да въздейства на Асен Миланов и той да превежда сумите на бизнесмена. Между наемателя и Марешки била уговорена среща, на която фармацевтичният бос поискал наем от 10 000 лева, защото пицарията била разширена и терасата й била разположена на негов терен. Той заплашил Миланов, че в противен случай ще разруши заведението.

Чрез старо пълномощно Колева успяла да издейства от "Енерго про" спиране на тока на заведението, а неговият собственик потърсил помощ от общинския съветник Костадин Костадинов ,който на 15 октомври вечерта пристигнал на място да се запознае със ситуацията. Там се засякъл с Марешки, който извадил телефон, за да го снима, а след като и Костадинов направил същото, бизнесменът го ударил с юмрук в лицето.

Заради реакцията му полицията задържа фармацевтичния бос за денонощие, но впоследствие Върховният административен съд постанови, че арестът е бил необоснован.

Няколко седмици след скандала Марешки и Колева наели строителна фирма, която да разруши постройката, а от Пловдив повикали охранителна фирма. Инструкциите към работници били да нанесат значителни щети на заведението, като натрошат с чукове стъклата и теракотените плочки, а с багер да разрушат изградената козирка. Акцията започнала рано сутринта на 15 ноември и преди да пристигне повиканата от персонала на пицарията полиция, били нанесени щети за близо 15 000 лева, пише още в обвинителния акт.

Пълна амнезия за случилото се през този ден получиха свидетелите от охранителната фирма "Даикс", която е била наета при събарянето на терасата на заведението.

Веселин Жеков-Полицая отрече да е получавал пари от Веселин Марешки. В съдебната зала той заяви, че бизнесменът му обещал "да се оправят с парите", ако той убеди Асен Миланов да започне да плаща наема си на Красимира Колева. Жеков обаче не успял да свърши тази работа.

Полицая имал да получава около 23 000 лева от бившия съпруг на подсъдимата Тони Колев и сестра му Маргарита Пеева. Двамата го потърсили за съдействие през 2011 г. след развода между Красимира и Тони, когато между тях възникнали имотни спорове.

Подсъдимата заплашвала бившия си мъж с лица от варненския ъндърграунд и Жеков поел ангажимент да разреши проблемите, срещу което трябвало да получи 1/3 от имотите на Колев след приключването на делата с екссъпругата му, както и да прибира 1/3 от неговите наеми. Колев обаче не изпълнил уговорката си и Жеков решил да помогне на Красимира да си върне спорните имоти, след което тя да му изплати дела от наемите.




Още по темата: общо новини по темата: 49
10.03.2022 »
10.03.2022 »
23.04.2021 »
17.11.2020 »
14.09.2020 »
11.09.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: