Гледат делото за "Кара дере" на 10-и март

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:07 / 25.01.2015
713
За 10 март е насрочено делото, образувано в края на миналата година срещу решението, с което Общинският съвет в Бяла подготви за строителство земята на Кара дере. Това съобщиха за Дарик от Административен съд Варна в отговор на твърдението на кмета на Бяла Анастас Трендафилов, че все още няма насрочено заседание по делото.

Става дума за решение на местния парламент, с което е одобрен подробен устройствен план на зона за отдих "Бяла-север", включваща имоти в землището на града и в местността Кара дере.

Според варненската окръжна прокуратура планът е одобрен в грубо нарушение на Закона за опазване на околната среда и е без задължителната екооценка. Зоната "Бяла-север" обхваща 143.5 хектара и предвижда изграждането на луксозни ваканционни и вилни селища, обекти за широко обществено обслужване, както и такива на инженерната инфраструктура.

Върху нея са разработени няколко инвестиционни проекта, най-известният от които е на дружеството "Мадара Юръп". Правителството на Пламен Орешарски подкрепи проекта, което предизвика бурни протести на еколози в началото на миналата година.

Заседанието е отбелязано като насрочено в сайта на Варненския административен съд. Ищец е Окръжна прокуратура Варна, а ответник - Общински съвет гр. Бяла.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).