Глобиха 7 магазина за дрехи втора употреба във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:03 / 23.05.2016
1733
Седем магазина за дрехи втора употреба във Варна отнесоха актове от здравните власти, заради продажба на бебешки дрешки, лично бельо, бански костюми и обувки. Предписанията са за преустановяване на продажбата на този вид стоки и недопускане на предлагането им занапред. 

В хода на тематичната проверка, инспекторите от РЗИ-Варна са констатирали, че предлаганите дрехи- втора употреба са здрави и почистени, а всяка партида е придружена с документ за извършена дезинфекция. През отминалата седмица експертите са проверили общо 28 магазина за дрехи-втора употреба във Варна. 

Информацията за проверките обаче породи много коментари в сожциалните мрежи. Повечето варненци защитиха този тип магазини, като казват, че "ако не са те, щяхме да ходим като Адам и Ева". "Не е срамно да си признаеш, че пазаруваш от тях, защото на пръсти у нас се броят хората, които могат да си позволят да си купят от лъскавите молове последен модел фанелка, яке или каквото и да е там. В повечето случаи това е невъзможно, защото цената им е колкото половин заплата. Освен това, във втората употреба има и нови дрехи, на които им е минала модата, но са с приемливи цени и се купуват", казват те. 

Според други, "Секън хенд има навсякъде по света и това е от години. А така наречените "редовни" магазини у нас предлагат китайски или турски стоки, които след 1 месец не стават за носене. А със заплати, малко над минималната, няма как да си купуваме некачествени стоки". "Къде ли да се предлагат дрехи втора употреба, ако не в най-бедната държава в Европа", коментират подигравателно трети.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).