Глобиха фирмите за боклука, кметът недоволен от почистването във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
15:53 / 13.09.2013
3956
Трите сметоизвозващи фирми, които са ангажирани с чистотата в петте района на града, са глобени с между 3 и 5 % от месечните им фактури за август. Глобата е наложена от кмета Иван Портних, който е останал недоволен от чистотата във Варна през последните месеци.

"Състоянието на града не е задоволително. Така беше и през лятото", заяви градоначалникът.

Наложените санкции са само първа стъпка от промяната на механизма на взаимоотношения между общината и сметопочистващите фирми, посочи Портних. Според него контролът върху тази дейност трябва да бъде силно завишен. За целта районните кметства трябва да имат не само права, но и отговорности по отношение на контрола върху сметосъбирането и почистването. В близките месеци моделът ще бъде променен, закани се кметът.

Предвижда се и промяна в правилата за лепене на плакати и други печатни рекламни материали. Поставянето им по трафопостове, подлези и стълбове ще бъде забранено. Ще бъдат премахнати и рекламните материали по разделителните огради на булевардите, обяви Иван Портних. След допитване до културните институции ще бъдат определени места за разлепяне на афиши, където ще бъдат поставени и нужните за целта съоръжения.

"Варна е заприличала на един голям афишарник. Не му отива на града ни да изглежда по този начин", коментира градоначалникът.

Започнала е проверка на непочистените предизборни плакати. Партиите, които не са премахнали агитационните си материали, ще бъдат санкционирани, закани се кметът.

Разпоредена е и проверка на павилионите на Булгартабак, разположени по спирките. Има сигнали, че будките за продажба на цигари са в неподсрествена близост до училища, което е в нарушения на наредбите за продажба на тютюневи изделия.

Източник: Дарик


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).