Глобиха неправоспособен водач за управление на автомобил без книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:09 / 25.03.2019
1645
19-годишен младеж е засечен от полицейски екип зад волана на лек автомобил “БМВ“ вечерта на 19 февруари тази година, в района на квартал "Владиславово“. При спиране от автопатрул за регулярна проверка на тази дата, 19-годишният водач и други двама пътници в автомобила направили опит да избягат. Впоследствие те са настигнати и самоличността им установена, като  се оказва, че водачът е неправоспособен и никога не му е било издавано свидетелство за управление на МПС. В едногодишен срок преди настоящия случай той е бил наказван с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране без книжка.

Съдът призна за виновен 19-годишния младеж. По внесено от прокуратурата постановление, той бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

       

300 лева глоба наложи състав на Районен съд – Варна за маловажен случай на държане на наркотик.

Съдът одобри постигнато между страните споразумение и осъди 29 годишен мъж. Деянието е извършено на 7 август миналата година, в близост до студентските общежития във Варна.Тогава е установено, че  подсъдимият носи в себе си марихуана на стойност около 60 лева. Веществените доказателства по делото – тревистата наркотична маса, се отнема в полза на държавата и предава за унищожение. Съдебният акт  е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).