Глобиха шофьорка, предизвикала тежка катастрофа с пострадал край Долище

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:41 / 21.01.2021
1233
За причиняване при управление на МПС по непредпазливост на телесна повреда на пътник, Районен съд – Варна наложи административно наказание, съобщиха от пресслужбата на съда.                                    

41-годишна жена беше призната за виновна в това, че на 1 юли 2019 г., при управление на лек автомобил на кръстовището за село Долище, по пътя Кичево – Аксаковска панорама, нарушила правилата за движение, като пренебрегвайки пътните знаци, не пропуснала движещ се автомобил по пътя с предимство и предизвикала пътно-транспортно произшествие. По този начин е била причинена средна телесна повреда на пътник в другото превозно средство, изразяваща се в счупване на бедрена кост, обусловило трайно затруднение в движението на долния крайник за период по-голям от един месец.

41-годишната подсъдима е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, с отрицателна алкохолна проба при произшествието, неосъждана и неосвобождавана от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост. Варненският районен съд я призна за виновна за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б“ от Наказателния кодекс, като по внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимата.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).