Глобиха варненец, вземал на работа българи без разрешение за пребиваване в Германия

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:07 / 15.07.2019
1933
Варненският окръжен съд призна решение на Главната митническа служба Хайлброн и постанови изпълнение на финансова санкция в размер на 5 000 евро спрямо Тодор В., който е назначавал на работа българи, пребивавали без разрешително в Германия.  

Производството по делото бе образувано по реда на чл. 30 и следващите от Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции (ЗПИИРКОРНФС). Предмет на разглеждането бе постъпило искане от страна на Германия за признаване и изпълнение на парична санкция, наложена на 61-годишния мъж от Варна.  

Според решението на германските власти Тодор В. чрез фирмата си за наемане на персонал в град Вертхайм е нарушил Закона на пребиваване на чужденците. При проверка на Главна митническа служба Хайлброн извършена на 18.10.2013 г. е било установено, че Тодор е назначил на работа 13 български граждани, които пребивавали нелегално в Германия. Заради нарушението му е била наложена глоба в размер на 5 000 евро както и парична сума от 429,80 евро за разходите по производството, или общо 5 429,80 евро.

Решението на германските власти е постановено на 03.12.2014 г. и е влязло в сила на 19.12.2014г.  

В съдебно заседание представителят на прокуратурата предложи признаване на решението за налагане на финансова санкция. 

Пред съда Тодор В. изрази съжаление и готовност да заплати сумата в НАП.

Варненският окръжен съд намери, че са налице всички предпоставки за признаване и изпълнение на посоченото решение за налагане на финансова санкция по отношение на Тодор В. Лицето следва да плати сумата от 5429,80 евро с равностойност в български лева към деня на постановяване на решението за налагане на финансова санкция в издаващата държава - в размер на 10 619,76 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в 7 дневен срок, считано от днес.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).