Глобиха варненка, присвоила чужда машина

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:40 / 23.10.2019
1480
За обсебване на чужда техника, Районен съд – Варна наложи административно наказаниe "глоба“ на 40-годишна жена.

Подсъдимата беше призната за виновна в противозаконно присвояване на чужда движима вещ – вакуум машина, на стойност над 6000 лева, която владеела по силата на договор за наем.

Самото обсебване е извършено през месец септември 2015 година. Фирмата на подсъдимата се занимавала с пакетиране на стоки за хранително вкусовата промишленост и за дейността й възникнала необходимост от наемане на машина за вакуумиране. Уговорката с дружеството-собственик на техниката била първоначално машината да се предостави срещу заплащане на месечен наем, с възможност и за окончателно закупуване, при приспадане на дадените вноски. Подсъдимата ползвала чуждата техника, като съгласно договора, регулярно в рамките на четири месеца плащала наем. Впоследствие, когато плащането на вноските било спряно, се установява, че производствения цех във Варна е закрит и машината не се намира там. Въпреки множество проведени телефонни разговори с подсъдимата  и получени уверения за цялостно заплащане на стойността на вакуум машината, това не се случило. 

Подсъдимата е неосъждана. За конкретното деяние съдът освободи 40-годишната жена от наказателна отговорност, като й наложи административно наказание "глоба“ в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).