Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Глобяват шофьори, спрели на несъществуващ тротоар
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 11.05.2015Коментари (2)2067
© "Народно дело"
Общински служители обикалят, снимат и глобяват шофьори, които са паркирали колите си в калта, вместо да приложат мерки срещу онези, които спират по спирките на градския транспорт и пречат на автобусите. От това се оплакаха разгневени варненци.

"Нямам нищо против правилата, напротив - трябва да се спазват. Но като искаш да разчистиш колите от тротоарите, глобявай тези, които са спрели на пътя на пешеходците. Не следва ли чиновниците да са наясно кое е тротоар, кое е градинка и кое просто едно изоставено калище", възмути се Иван Иванов, който е един от потърпевшите. Жители от района на ул. "Пенчо Славейков" разказаха, че няколко дни поред хора с фотоапаратчета, които се представят като служители на общинска полиция, снимат паркирани коли на въпросната улица.

"Мястото, където спираме автомобилите си, от десетилетия всъщност не е нито тротоар, нито зелена площ. Трябвало е да бъде тротоар - ясно си личи, но плочки там никога не е имало. Това е просто недовършен тротоар, запълнен с кал и тук-там саморасла трева. Никой пешеходец няма да премине през това нещо, защото ще се изкаля до глезените", коментират хората.

В същото време само на няколко метра от спорното място се намира сп. "Лятно кино Тракия" в посока кварталите на бул. "Сливница". Именно там ежедневно могат да се видят спрени по 4-5 лъскави автомобила, които пречат на нормалното обслужване на пътниците на градския транспорт.

За ненужно създаваните главоболия на гражданите свидетелстват дори полицейските служители, натоварени със задачата да издирят собствениците на "прегрешилите" автомобили в калта и да ги предадат на община Варна, където да бъдат глобени по общинската наредба.

"Полицаят дойде на място да види за какво нарушение става въпрос, показа снимка, но обясни, че и за него въпросното място, където спираме колите си, не е нито тротоар, нито зелена площ", коментират и други потърпевши. В крайна сметка съветът на униформените е набедените собственици да подадат възражение в община Варна с приложени снимки за реалното състояние на мястото, където са паркирали.

Източник: "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам едно предложение, по добре е да спираме на самото платно там глобите са по-малки и да задръстваме движението, в знак на протест към кмета на Варна!!! Плащаме си пътния данък за МПС, за какво го плащаме, за това , че се движим по пътищата нали, добре ами къде да паркираме колите си когато не ги караме, в апартаментите ли да ги качваме ммм???? Общината си прибира солидни пари от тези данъци а не ни осигурява место за паркиране така, че да не нарушаваме законите!!! Предпочитам да ме глоби КАТ пред глоба от общината ... след като общината не осигурява место за паркиране няма да и плащам глоби , предпочитам да отиват в националния бюджет на КАТ !!!! МНОГО Е ЛЕСНО ДА ИЗДАДЕШ ЗАПОВЕД, НО ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ ТАКА, ЧЕ ХОРАТА ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СПАЗВАТ ТАЗИ ЗАПОВЕД, СЛЕД КАТО НЕ СИ СЪЗДАЛ ТЕЗИ УСЛОВИЯ НЯМАШ ПРАВО ДА НАЛАГАШ НАКАЗАНИЯ!!!! УТРЕ НА КМЕТА МОЖЕ ДА МУ ХРУМНЕ ДА СЕ ЗАДЪЛЖАВАМЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ДИШАМЕ ВЪЗДУХА В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ЕЕЕ ТРЯБВА ЛИ ДА МУ ИЗПЪЛНЯВАМ ТЪПИТЕ НАРЕДБИ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО БРЕ ХОРА !!! ПРАВИ УЛИЦИ А МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ НИКАКВИ!!!! КАКВО ЩЕ ПРАВИ ТОГАВА ПО ЦЯЛ ДЕН ТРЯБВА ДА КАРАМЕ ИЗ ГРАДА БЕЗ ДА СПИРАМЕ НИКЪДЕ ЩО ЗА ТЪПА ЗАПОВЕД Е ИЗДАЛ ТОЯ КМЕТ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Детски градини и ясли във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: