Глобяват шофьори, спрели на несъществуващ тротоар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:26 / 11.05.2015
2070
Общински служители обикалят, снимат и глобяват шофьори, които са паркирали колите си в калта, вместо да приложат мерки срещу онези, които спират по спирките на градския транспорт и пречат на автобусите. От това се оплакаха разгневени варненци.

"Нямам нищо против правилата, напротив - трябва да се спазват. Но като искаш да разчистиш колите от тротоарите, глобявай тези, които са спрели на пътя на пешеходците. Не следва ли чиновниците да са наясно кое е тротоар, кое е градинка и кое просто едно изоставено калище", възмути се Иван Иванов, който е един от потърпевшите. Жители от района на ул. "Пенчо Славейков" разказаха, че няколко дни поред хора с фотоапаратчета, които се представят като служители на общинска полиция, снимат паркирани коли на въпросната улица.

"Мястото, където спираме автомобилите си, от десетилетия всъщност не е нито тротоар, нито зелена площ. Трябвало е да бъде тротоар - ясно си личи, но плочки там никога не е имало. Това е просто недовършен тротоар, запълнен с кал и тук-там саморасла трева. Никой пешеходец няма да премине през това нещо, защото ще се изкаля до глезените", коментират хората.

В същото време само на няколко метра от спорното място се намира сп. "Лятно кино Тракия" в посока кварталите на бул. "Сливница". Именно там ежедневно могат да се видят спрени по 4-5 лъскави автомобила, които пречат на нормалното обслужване на пътниците на градския транспорт.

За ненужно създаваните главоболия на гражданите свидетелстват дори полицейските служители, натоварени със задачата да издирят собствениците на "прегрешилите" автомобили в калта и да ги предадат на община Варна, където да бъдат глобени по общинската наредба.

"Полицаят дойде на място да види за какво нарушение става въпрос, показа снимка, но обясни, че и за него въпросното място, където спираме колите си, не е нито тротоар, нито зелена площ", коментират и други потърпевши. В крайна сметка съветът на униформените е набедените собственици да подадат възражение в община Варна с приложени снимки за реалното състояние на мястото, където са паркирали.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).