Глутница улични кучета тормозят живеещите на ул. "Роза" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
10:24 / 11.05.2020
5650
Глутница улични кучета от дълго време тормозят живеещите на ул. "Роза" във Варна около бл. 44, алармираха читатели на Varna24.bg

"Налага се да търпим този денонощен тормоз от дълго време. Глутницата се увеличи по време на извънредното положение, очевидно доста стопани по лозята или вилните зони изоставиха дворните си кучета и те намериха прехрана около контейнерите в града. Вой и лай не ни оставят да спим през нощта. Разнасят боклука от контейнерите по улицата. В близост има детска ясла, училище, детска площадка. В момента децата са у дома, но когато положението се нормализира уличната глутница застрашава здравето и дори живота на децата, защото много от животните са агресивни, да не говорим, че разнасят и зарази. Не са обезпаразитени и кастрирани.

Жените и възрастните хора се страхуват да излязат да изхвърлят боклука си. Подавахме сигнали до Община Варна, до природозащитници, но проблемът си стои. Ще бъдем благодарни, ако чрез вашата медия получим съдействие и тези животни бъдат поне обезпаразитени и кастрирани, за да не са агресивни и да не разнасят зарази. Надяваме се "бандата" от четириноги да изчезне, за да си отдъхнем", коментираха за медията ни живеещите по ул. "Роза".

Varna24.bg се свърза с Общинския приют за безстопанствени кучета в с. Каменар. Любезен служител прие сигнала и обясни, че в момента тече процедура по избор и назначаване на ветиринарен лекар в приемника и веднага щом специалистът заработи ще бъдат взети мерки за прибиране и обработване на уличните животни.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).