Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Годишните награди "Варна" ще бъдат тържествено връчени на 23-ти май
Автор: Пламена Николова 09:21 / 20.05.2022Коментари (0)942
©
Годишните награди "Варна“ ще бъдат тържествено връчени на 23-ти май от 11 ч. в Юнашкия салон. Общо 28 личности и колективи с ярки постижения в сферата на културата, науката и образованието ще бъдат удостоени с награди, след решение на Общинския съвет.

През тази година носител на голямата награда "Варна“ е археологът Александър Минчев за дългогодишната му работа и цялостeн научен принос към националната култура в областта на античната и тракийска археология, раннохристиянската история и изкуство.

В категория "Изобразителни изкуства“ победители са Цветан Кръстев и екипът на галерия "Арт Маркони“, а в раздел "Архитектура“ – арх. Владимир Попов.

Индивидуалният приз в раздел "Театър“ отива при актьора Стоян Радев, а колективната награда – при Драматичния театър "Стоян Бъчваров“ и на Държавния куклен театър. Варненската опера получава признанието в категория "Опера“.

В раздел "Журналистика“ призьори са фотожурналистът Красимир Делчев и екипът на Регионален телевизионен център - Варна.

В разделите "Музика“, "Танц“ и "Кино“  тази година няма номинации. В категория "Литература“ е предложен екипът на Държавен архив във Варна, но по желание на колектива номинацията беше оттеглена.

Трима професори и четири научни колектива са тазгодишните носители на награда "Варна“ в областта на науката и висшето образование.

Индивидуалната награда в сферата на хуманитарните науки и е за проф. д-р ист.н. Иван Русев, преподавател в Икономически университет - Варна. Колективният приз е за Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна, който тази година празнува 60 г.

В областта на природните науки престижното отличие получават проф. д-р Теменуга Стоева и творчески колектив с ръководител капитан I ранг проф. д-р Мирослав Цветков от ВВМУ  "Никола  Вапцаров“.

Още два колектива от Военноморското училище ще бъдат отличени с награда "Варна“. Това са  творческите екипи с ръководители проф. д-р Юрий Дачев и проф. д.т.н. Николай Джагаров, които получават признанието съответно в сферата на обществените и на техническите науки.

Носителят на отличието в областта на обществените науки е проф. д.ю.н. Иван Русчев от Варненския свободен университет  "Черноризец Храбър“. В сферата на техническите науки тази година няма индивидуален носител на наградата.

В системата на предучилищното и основното образование номинациите са 11. Трима ученици и трима учители ще получат индивидуални награди. С престижното отличие ще бъдат удостоени и колективите на пет варненски училища и детски градини.

Александър Русев от Първа езикова гимназия и Габриела Нейчева от IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри“ са "Ученици на годината“ в областта на общообразователната подготовка. Техният връстник Пьотр Нестеров от Спортното училище "Георги Бенковски“ е носител на приза "Ученик на годината" в областта на професионалната подготовка.

"Учител на годината" в областта на обслужващите звена става Галина Станишева, старши учител по музика и диригент на детски хор "Добри Христов“ в ЦПЛР - Общински детски комплекс - Варна. Учителката по история и цивилизации в Първа езикова гимназия Нела Димова печели наградата в категория "Учител на годината" в областта на средното образование. Христинка Тодорова, главен учител по професионална подготовка във Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски“, е победител в раздел "Учител на годината" в областта на професионалната подготовка“.

Тази година в категориите "Учител на годината" в областта на предучилищното и основното образование няма номинации.

В раздел "Колектив на годината" в областта на предучилищното образование“ награда "Варна“ отива при ДГ № 38 "Маргаритка“  и ДГ № 23 "Иглика“. Отличието в  категория "Колектив на годината" в областта на основното училищно образование и обслужващите звена е за екипите на III ОУ "Ангел Кънчев“ и ОУ  "Петко Р. Славейков“. Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“ е носител на наградата в категория "Колектив на годината" в сферата на средното училищно образование и обслужващите звена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: