Големи джазмени идват във Варна за Европейския музукален фестивал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 03.04.2014
574
Брас асоциация идва за пръв път във Варна в пълен състав от 19 музиканти в проекта "The Art Of Big Band" ("Изкуството на биг бенда") на пианиста и композитор Ангел Заберски. Джазмените ще изпълнят със звук Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 11 април от 19 часа. Мащабният проект слага финалната точка на Европейския музикален фестивал Варна 2014, който се организира от музикална агенция "Елит мюзик" и фондация "Елит - ЛИК" в партньорство с "Кантус Фирмус" и Община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

"Тук не говорим за малка формация от двама до трима души или така нареченото комбо, а става въпрос за един голям отбор, една голяма машина, в която всички свирят като един. То това е всъщност моженето на биг бенд оркестрите - не се залага толкова на соло изпълненията, на солиста да се покаже като солист, колкото на това да се покаже как целият отбор може да музицира едновременно", казва Ангел Заберски. Брас асоциация и проектът "The Art Of Big Band" са един от безспорните хитове на родната джаз сцена от последните години.

Солисти на формацията са водещи брас изпълнители като тромпетиста Михаил Йосифов, тромбониста Вили Стоянов, алтсаксофонистите Димитър Льолев и Денис Попстоев, както и невероятният перкусионист Стоян Янкулов - Стунджи. Ключова заслуга за индивидуалния облик на Брас асоциация, умело смесващ шоу с висок професионализъм, има нейният ръководител Ангел Заберски, който създава специално за формацията авторска музика в широк стилов диапазон - от чистия суинг и бибоп до най-съвременните течения в джаза. Освен музика на Заберски ще прозвучат пиеси на емблематични автори като Каунт Бейзи, Тед Джоунс, Боб Брукмайер.

Брас асоциация присъства и в афиша на големите фестивални джаз проекти, и в клубния живот с атрактивни изяви в популярни места като Sofia Live club, Studio 5. Бендът свири с известния немски джаз състав De Phazz, както и с един от най-добрите интерпретатори на Синатра - Монти Айдем. Има съвместни концерти с Хилда Казасян, Васил Петров и Орлин Павлов.

Билетите за концерта са на цени от 20 и 30 лв., има и ограничен брой VIP места от 40 лв. Продават се на касата на ФКЦ. За информация - тел. 052 390 801.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).