Големи критики към полицията във Варна! Главният секретар на МВР: Дошло е време да затегнем коланите и да забързаме влака

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:34 / 17.04.2015
843
Поводът за назначението на нов директор на ОД на МВР - Варна от София е изключително ниското ниво на полицейски резултати и в частност на оперативно-издирвателна дейност. Това заяви по време на представянето на новия директор на ОД на МВР - Варна главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР.

Той посочи, че варненската полиция се нарежда на последно 28 място сред останалите дирекции в страната с едва 18,96 % разкриваемост на престъпленията към 17 април.

"Това е безапелационно ниско ниво за страната и ОД на МВР - Варна е на последно място по този показател", каза Георги Костов.

За справка с по-големите Дирекции, където има над 8 000 заявителски материала и оперативната обстановка е относително натоварена - СДВР, разкриваемост - 26.3 %, ОД на МВР - Бургас - 35 %, ОД на МВР - Пловдив - 25 %.

Главният комисар обясни назначението на началник, който не е родово свързан с Варна с факта, че нивото на оперативно-издирвателната дейност във Варна е изключително ниско. Постигнатите от Калчев резултати, според него, са меко казано обезпокоителни и е нормално, на тази база да има проблеми и в Районните управления на Варна.

Главен комисар Костов добави, че най-вероятно ще има преструктуриране и на другите ръководни постове във варненската дирекция. Така главен инспектор Николай Панчев, също от Първо Районно управление на МВР в София ще оглави звеното на Охранителна полиция във Варна.

"До тук спираме с миналото, дошло е време да затегнем коланите и да забързаме влака", обърна се към личния състав на ОД на МВР - Варна главен комисар Георги Костов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).