Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Голям интерес към отдаването на концесия на две от буните във Варна
Автор: Пламена Николова 10:58 / 13.03.2019Коментари (1)3363
© Varna24.bg
Близо 50 запитвания има от кандидати да наемат на концесия за 30 години две от буните във Варна, тази на Траката и на Алея Първа. Това сподели за Varna24.bg областният управител Стоян Пасев

Интересът скочил, след като беше обявено, че отдаването на брегозащитните съоръжения за лодкостоянки, атракциони или заведения, ще става не както беше предвидено за срок от 10, а за 30 години.

Неотдавна областният управител коментира за медията ни следното:

"Тези брегоукрепващи съоръжения са ми приоритет още откакто съм станал областен управител. Откакто са станали такива съоръжение, те не са ремонтирани. Дойде миналата година през ноември едно писмо по инициатива на всички областни управители и държавата, знаете, че не само буните, а и голяма част от други съоръжения от публичната държавна собственост не се стопанисват. Има идея, влезе и новият закон за концесиите, чакаме преходни и заключителни разпоредби, дали сме мотивировка в МРРБ за наемането на тези съоръжения под наем или на концесия за 30 години. Досега беше за десет години и това беше нерентабилно за който и да било потенциален инвеститор. 

Буните са в окаяно състояние и са нужни много средства за укрепването. За всичко могат да се използват буните, за заведения, лодкостоянки, атракциони. Надявам се новият закон за концесиите да отприщи инвестициите. До края на март очакваме да имаме ясни правила къде ще се играят концесиите и т.н. дали в МРРБ или по областните управи. Но тези съоръжения трябва да си намерят стопани. Защо не този стопанин да бъде Община Варна, която е по-добър стопанин от държавата. Държавата е лош стопанин на тези имоти и не се грижи за тях. Дал съм инструкции на всички, които се занимават с тях, на Морска администрация, на пристанище Варна и Община Варна, да се поставят безопасни табели, да се обезопасят самите съоръжения. 

Особено тези, които попадат на територията на Община Аксаково, където е свлачищен район, там са напълно непригодни. Там общината и държавата няма как да се справи с това голямо свлачище, което е на територията на областите Варна и Добрич, засегнати са две общини Балчик и Аксаково, затова  нужно европейско финансиране.  Както знаете това е основната артерия между севера и юга. Основния поток от коли от Румъния през летния сезон минават през този панорамен път. Пуснали сме до гугъл запитване как може да показва обходен път през Осеново, а не този основен път между Албена и Златни пясъци. Много са проблемите на територията на Област Варна, но основното е изграждане на инфраструктура. Без нея няма ка да привлечем нито инвестиции, нито туристи.", каза Стоян Пасев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.03.2019 г.
0
 
 
Кои ще са тези много желаещи, които напират? Ще направят там заведение или атракцион и после ще го търсят в морето... Много ме съмнява, че изобщо има кандидати.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: