Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Голяма софтуерна компания откри нов център във Варна, набира специалисти
Автор: Екип Varna24.bg 13:57 / 22.07.2022Коментари (4)15982
©
DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, откри официално своя втори развоен център в България, намиращ се във Варна. Компанията стъпи на българския пазар през 2016 г., когато откри свое представителство в София, а сега разширява дейността си и в морската ни столица. 

Предвижда се в новия офис първоначално да бъдат наети 50 нови служители до края на годината и процесът по наемане да продължи активно и през 2023 г. Сред позициите, за които компанията търси специалисти, са софтуерни разработчици, QA мениджъри, мениджъри на проекти, бизнес анализатори и др.

Сред приоритетите на DataArt във Варна ще бъдат както привличането на висококвалифицирани софтуерни специалисти, така и работа с университети, участия в образователни инициативи и подпомагане на развитието на софтуерния бранш във Варна и региона.

Новият развоен център на DataArt ще се фокусира върху разработка на софтуерни решения за клиенти на компанията от различни индустрии с приоритет върху сектора на търговията и финансите.

Варненското подразделение на DataArt ще бъде оглавено от Милен Маринов, мениджър с над 15 години опит в оперативното ръководство и бизнес развитието в големи международни компании, сред които Sheraton, NCL, Holland America, Viking Cruises и др.

"Това, че високотехнологична компания като DataArt реши да инвестира в отварянето на развоен център във Варна е само още едно доказателство, че морската ни столица се превръща във важен център на ИТ индустрията у нас, който тепърва ще разгръща своя потенциал. Процесът по наемане на специалисти вече стартира, така че всеки, който има желание да стане част от нашия екип във Варна, може да кандидатства за отворените ни позиции“, коментира Милен Маринов.

Разширяването на дейността на DataArt в България е част от глобалната политика на компанията за географска диверсификация и стратегия за създаване на силен глобален екип от висококвалифицирани специалисти. Компанията е основана преди 25 години и вече има над 6000 служители, позиционирани в офиси и развойни центрове във Великобритания, САЩ, Аржентина, Полша, ОАЕ, България, Армения, Сърбия, Украйна, Грузия и др.

Плановете на DataArt са да продължи да затвърждава международното си присъствие, да инвестира в надеждна и сигурна инфраструктура и да развива технологичния си потенциал в ключови области, сред които изкуствен интелект, машинно обучение и анализ на данни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.07.2022 г.
0
 
 
Каква е тая световнонеизвестна фирма Data Art? От 1986 г. се занимавам със софтуер и никога не съм я чувал. То който и да дойде, се самоизтъква, че е No.1. Кой програмен продукт са създали, че нещо не се сещам?
Aнонимен
на 23.07.2022 г.
0
 
 
Китайските и тайвански софтуерни гиганти са номер 1 тоест единен Китай
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: