Голямо предизвикателство за ученици във Варна бе организирано в морската столица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:37 / 15.05.2019
2253
Уникално предизвикателство за ученици във Варна бе организирано в морската столица. За първи път у нас младежи от 13 до 18-годишна възраст от различни училища сформираха екипи, които да разработят реални продукти - интернет сайтове за фирми, като компаниите са световно известни.

Финалното мероприятие се проведе тези дни във Варна и бе организирано от единствената извън София Академия по програмиране - ADVANCE Academy. Целта бе за период от 3 месеца екипи от 6 членове - ученици от различни варненски училища, да направят редизайн на уебстраница на реални компании.

Тези дни те показаха какво са направили. Учениците бяха разпределени в два отбора. Първият, съставен от Team Leader Виктор Баташки - 10-и клас от Математическата гимназия и Теодор Иванов - 16-годишен от Математическата гимназия, Александра Владева - 16-годишна, 9-и клас, Ивайла Иванова - 13-годишна от училище "Антон Страшимиров", Мартин Василев - 13-годишен, 9-и клас от училище "Никола Вапцаров", Ивайло Димитров - 16-годишен, 9-и клас от СУЕО "Ал. С. Пушкин", трябваше да направят редизайн на сайта на I Card. Вторият отбор, съставен от Team Leader Георги Йорданов - 10-и клас от Първа езикова гимназия и Николай Липчев - 16-годишен от Средно училище за Хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски"-Варна, Димитър Цветанов, ученик от "Н. Геров", Радослав Димитров - 18-годишен от училище "Св. Климент Охридски", Самуил Великов - 13-годишен, 6-и клас от СУЕО "Ал. С. Пушкин", Александра Василева - 15-годишна от Средно училище за Хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски"-Варна, Антониа Иванова - 15-годишна от ЧСУ "Юрий Гагарин", Валентин Стоянов" - 16-годишен, 9-и клас от "П. Яворов" трябваше да се справят с предизвикателството да направят редизайн на Fantastic Services.

И двата екипа са работили 3 месеца - два пъти седмично по 3 часа.

Работата им бе оценявана от висши мениджъри - Явор Петров, изпълнителен директор на I Card и Боян Димитров - член на борда на директорите на Fantastic Services. И двете компании са сред лидерите в сегмента си в Европа, Америка, Австралия.

В края на презентацията журито бе категорично, че отборите са се справили повече от отлично, работили са перфектно в екип, свършили са професионално своята задача, научили са много с малко помощ от своя преподавател от ADVANCE Academy, имали са ентусиазъм, сайтовете им са съвместими с всички устройства - настолен компютър, лаптоп, таблет, телефон, спазили са сроковете на възложителите и са добили умения за комуникация.

Това бе и целта на ADVANCE Academy - да тества придобитите знания и умения на своите курсисти в реална среда - учениците да видят на живо как в бъдеще ще протича тяхната работа като IT специалисти. "Мечтайте! Бъдете мислещи специалисти! Експериментирайте! Очакват Ви много предизвикателства!", напътства ги Адрияна Митева - изпълнителен директор на Адванс Академия, най-голямата ИТ Академия в Източна България.

Представителите на журито бяха много възхитени от работата на учениците. "Справили сте се като професионалисти", заявиха оценяващите и пожелаха на участниците да бъдат все така креативни и иновативни.

На финала всички ученици получиха грамоти и награди. Презентацията на техните IT разработки се проведе в залата на ADVANCE Academy във Варна, пред погледите на родителите им и публика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).