Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Голямо предизвикателство за ученици във Варна бе организирано в морската столица
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 15.05.2019Коментари (0)2237
©
Уникално предизвикателство за ученици във Варна бе организирано в морската столица. За първи път у нас младежи от 13 до 18-годишна възраст от различни училища сформираха екипи, които да разработят реални продукти - интернет сайтове за фирми, като компаниите са световно известни.

Финалното мероприятие се проведе тези дни във Варна и бе организирано от единствената извън София Академия по програмиране - ADVANCE Academy. Целта бе за период от 3 месеца екипи от 6 членове - ученици от различни варненски училища, да направят редизайн на уебстраница на реални компании.

Тези дни те показаха какво са направили. Учениците бяха разпределени в два отбора. Първият, съставен от Team Leader Виктор Баташки - 10-и клас от Математическата гимназия и Теодор Иванов - 16-годишен от Математическата гимназия, Александра Владева - 16-годишна, 9-и клас, Ивайла Иванова - 13-годишна от училище "Антон Страшимиров", Мартин Василев - 13-годишен, 9-и клас от училище "Никола Вапцаров", Ивайло Димитров - 16-годишен, 9-и клас от СУЕО "Ал. С. Пушкин", трябваше да направят редизайн на сайта на I Card. Вторият отбор, съставен от Team Leader Георги Йорданов - 10-и клас от Първа езикова гимназия и Николай Липчев - 16-годишен от Средно училище за Хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски"-Варна, Димитър Цветанов, ученик от "Н. Геров", Радослав Димитров - 18-годишен от училище "Св. Климент Охридски", Самуил Великов - 13-годишен, 6-и клас от СУЕО "Ал. С. Пушкин", Александра Василева - 15-годишна от Средно училище за Хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски"-Варна, Антониа Иванова - 15-годишна от ЧСУ "Юрий Гагарин", Валентин Стоянов" - 16-годишен, 9-и клас от "П. Яворов" трябваше да се справят с предизвикателството да направят редизайн на Fantastic Services.

И двата екипа са работили 3 месеца - два пъти седмично по 3 часа.

Работата им бе оценявана от висши мениджъри - Явор Петров, изпълнителен директор на I Card и Боян Димитров - член на борда на директорите на Fantastic Services. И двете компании са сред лидерите в сегмента си в Европа, Америка, Австралия.

В края на презентацията журито бе категорично, че отборите са се справили повече от отлично, работили са перфектно в екип, свършили са професионално своята задача, научили са много с малко помощ от своя преподавател от ADVANCE Academy, имали са ентусиазъм, сайтовете им са съвместими с всички устройства - настолен компютър, лаптоп, таблет, телефон, спазили са сроковете на възложителите и са добили умения за комуникация.

Това бе и целта на ADVANCE Academy - да тества придобитите знания и умения на своите курсисти в реална среда - учениците да видят на живо как в бъдеще ще протича тяхната работа като IT специалисти. "Мечтайте! Бъдете мислещи специалисти! Експериментирайте! Очакват Ви много предизвикателства!", напътства ги Адрияна Митева - изпълнителен директор на Адванс Академия, най-голямата ИТ Академия в Източна България.

Представителите на журито бяха много възхитени от работата на учениците. "Справили сте се като професионалисти", заявиха оценяващите и пожелаха на участниците да бъдат все така креативни и иновативни.

На финала всички ученици получиха грамоти и награди. Презентацията на техните IT разработки се проведе в залата на ADVANCE Academy във Варна, пред погледите на родителите им и публика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: