Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Горан Брегович: "Очаквам с нетърпение концерта във Варна, при вас музиката ми е като у дома си“
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 07.10.2016Коментари (0)1419
©
Големият концерт на Горан Брегович във Варна на 14 ноември вече вълнува феновете на балканската музикална стихия от Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище и Русе. От всички краища на Източна България приятели и познати започнаха да планират споделени пътувания, за да станат свидетели на събитието на годината.

Най-горещият купон, както винаги на концертите на Брега, ще бъде на една ръка разстояние от Оркестъра за сватби и погребения - пред самата сцена, с билети за правостоящи фенове по 30 лв.

Трогнат от огромния интерес на почитателите си, Горан Брегович намери време насред свръхнатоварената си програма, за да отговори на въпросите на организаторите на концерта. Специално за варненската публика балканската мега звезда сподели:

"Очаквам с нетърпение концерта във Варна. Обичам да свиря там, защото у вас музиката ми се чувства като у дома си. В моите песни винаги ще намерите чисто български следи. А моите български певици вече от 20 години пътуват с мен по света... Музиката ми е много повлияна от българската музика, познавам вашия фолклор от цяла вечност. И харесвам балканската музика - от класическата, сериозна музика, до всичко, което се изпълнява днес.... Харесвам я. Тя ни дава звука на истинската енергия и живот на Балканите." Ето ги българските гласове в "Едерлези": https://www.youtube.com/watch?v=_yer-9MCQG0

 

Провокативна е официалната визия на концерта, на която артистът е с чаша и бутилка в ръцете. Тя е от последния засега албум на Брегович "Champagne for Gypsies" (Шампанско за цигани), издаден през 2012 г., на концерта ще чуем и парчета от него. Ето как Брега говори за циганското си вдъхновение:

"Всичко в този албум е едно Наздраве! - наздравица за необяснимия цигански талант за правене на музика. Разбира се, аз не съм единственият изкушен композитор, има много композитори в историята на музиката, които са били силно впечатлени и повлияни от циганската музика. А на тази снимка наистина вдигам тост за циганите. Аз идвам от рок-енд-рола и нали знаете, ако сте от рок-енд-рола, у вас има нещо, което ви кара да бъдете заобиколен от хора, каквото и да правите. Затова обичам да правя музика в бъркотията - да има суматоха около мен, да има хора, музикантите да са наоколо, заедно да мислим, да пием и да се забавляваме."

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: