Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Горан Брегович идва с голям концерт във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 29.02.2016Коментари (0)861
©
Велик момент за варненските фенове на Горан Брегович настъпва тази година - на 14 ноември балканската мега звезда ще дойде в морската столица с цялата мощ на своя Оркестър за сватби и погребения.

Организаторите на концерта от Loud Concerts и Елит Мюзик са готови да изпитат пълните възможности на обновената Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта и да съберат над 5000 души на големия концерт.

Тоталните хитове на Горан Брегович от неговата музика за филми и от албумите му - "Месечина", "Едерлези", "In the Deathcar" със сигурност ще вдигнат на крака варненската публика, която от години чака нова среща с любимия си Брега. Няма да липсва и българска връзка на сцената, сръбският музикант редовно включва нашенски ритми и гласове на български народни певици.

За радост на феновете ще чуем и песни, които за пръв път ще прозвучат във Варна - те са от последния засега албум на артиста "Champagne for Gypsies", издаден през 2012 г.
Жива икона на съвременната балканска музика, прескачащ с лекота границите между стилове и етнически традиции, Горан Брегович сложи свой уникален подпис на световната музикална сцена от края на ХХ и началото на ХХІ век. 

Негов патент остава драматичният микс от бравурността на циганските духови инструменти, сръбската мелодичност и българската фолклорна полифония, всичко това енергетизирано до точката на кипене от рок ритъма на ударните.

Всеки един от албумите на Брегович постига огромен успех, първите в рамките на бивша Югославия, а последвалите ги по цял свят. С групата от младежките си години "Бело дугме" музикантът поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а съчетаването на рок и етно го превръща в посланик на балканската музика по света. Съвместната му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композициите към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска Мечта", саундтраците към които стават световни хитове. През 1995 г. музиката към филма "Ъндърграунд" получава Златна палма на Филмовия фестивал в Кан.

От днес, 29.02., тръгват в продажба билетите за големия концерт на Горан Брегович във Варна. Цените са от 30 до 80 лв.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: