Гореща битка за колежа по туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 13.08.2009
1029
Борбата за специалности в Икономическия университет е почти към края си, ала битката за Колежа по туризъм към висшето училище тепърва започва. Другата седмица - на 17 и 18 август е изпитът за професионална пригодност.

На 19-и е писменият изпит по английски език, на следващия ден е препитването по немски. На 21 и 22 август са съответно изпитите по руски и френски език, а на 25 и 26-и са насрочени задължителните устни проверки за кандидатите.

Изпитът за професионална пригодност е с индивидуален час за всеки кандидат и е отразен в компютърната разпечатка. Таксата за допускане до него е 30 лв., а тарифите за втория изпит по чужд език -писмен и устен, са по петнадесет лева.

Издържалите пресявките ще се борят за специалностите мениджмънт на туризма, мениджмънт на свободното време и мениджмънт на хотели и ресторанти. За отделните профили балът се формира по различен начин.

За мениджмънт на туризма и свободното време таванът е 42 и се образува като сума от бележката по български в дипломата, оценката по чужд език, както и тази от изпита за професионална пригодност. Бележките от писмения и устния изпит по чужд език се удвояват. Максималният бал за мениджмънт на хотели и ресторанти е 30.

Първо класиране ще бъде обявено на 28 август, а за записването за приетите след първо класиране ще става от 31 този месец до 3 септември. Кампанията в ИУ пък е на финала си. Там местата за най-хубавите специалности бяха заети още след първо класиране. По всяка вероятност трета пресявка няма да има, обявиха от академичното ръководство.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
03.08.2009 Компютърен гаф докара десетки кандидати за ИУ до шампанско и сълзи
03.08.2009 Излезе второ класиране в ИУ-Варна
27.07.2009 Излезе първо класиране в Икономическия университет
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).