Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Горските стражари към СИДП задържаха два автомобила
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 13.09.2017Коментари (0)1276
©
Два автомобила са задържани през изминалата седмица при проверки на територията на ДЛС "Шерба". От нарушителите са конфискувани общо 5 куб. м незаконно добити дърва за огрев. Горските стражари към ловното стопанство са съставили 5 акта по Закона за горите.

В обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, през периода от 4 до 11 септември са извършени 515 проверки. 183 от тях са на обекти за добив на дървесина, 234 - на превозни средства, 70 - на ловци, а 28 - на риболовци и други физически лица.

Междувременно продължават системните проверки и на мобилните контролни екипи към СИДП. В рамките на последния месец при обход на територията на 13-те горски и 5-те ловни стопанства към предприятието те са съставили 12 акта и 9 констативни протокола.
В периода от 10 август до 8 септември специализираните мобилни звена са извършили общо 1231 проверки. 278 от тях са на обекти за добив на дървесина, 325 - на превозни средства, а 628 - на физически лица, от които 296 са ловци. Само за месец контролните екипи са конфискували две моторни превозни средства, два коня, три каруци, три моторни триона. Задържани са общо 26,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев.

Горските стражари стриктно следят любителите на лова да спазват правилата за безопасност и да не нарушават Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за оръжията и боеприпасите. Приоритет в работата на служителите на СИДП през летния сезон остават и мерките за предотвратяване на горски пожари.

Последният огнен инцидент, вдигнал по тревога служителите на предприятието, е станал в неделя в обхвата на ДГС "Варна". Пламъците тръгнали от землището на с. Припек, община Аксаково. Сигнал бил подаден в 13:30 ч. Огънят се разпрострял на площ от 20 дка - 17 дка широколистни насаждения от габър и 3 дка иглолистна борова култура. Благодарение на усилията на пожарникарите и горските стражари при пожара, потушен в 21:30 ч., са изгорели само сухи треви.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: