Горските стражари във Варненско вече следят активно за незаконна сеч

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:00 / 31.08.2016
972
Горските стражари към Североизточно държавно предприятие засилиха охраната на места с по-висока концентрация на нарушения. Мерките целят да се предотврати незаконната сеч предвид стартиралото снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия есенно-зимен период.

През изминалата седмица са извършени 498 проверки. Инспектирани са 153 обекта за добив на дървесина, 146 превозни средства, 119 ловци и 78 други физически лица.
Две каруци, кон и общо 13 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържали в периода от 22 до 29 август служители на горските и ловни стопанства към СИДП. Съставени са 14 акта за административни нарушения и 12 констативни протокола по Закона за горите. Всички случаи са предадени на съответните Регионални дирекции по горите.

На територията на ДЛС "Балчик" през изминалата седмица са задържани близо 11 куб. м незаконно добита дървесина и 0,51 кг трюфели. На нарушителите са съставени 8 акта и 8 констативни протокола.

1 куб. м дърва за огрев, каруца и кон са конфискували служители на ДГС "Варна" при проверки в района на с. Садово, община Аврен. За незаконния дърводобив са съставени два акта и един констативен протокол.
Каруца е задържана и на територията на ДЛС "Черни Лом", където горските стражари са установили 0,5 куб. м незаконно добита дървесина. През изминалата седмица в ловното стопанство са съставени два акта и един констативен протокол по Закона за горите.

През същия период служители на ДЛС "Шерба" са задържали 0,5 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол.

Общо 19 мобилни контролни екипа функционират към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в 4 области - Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).