Горското във Варна подпомага естественото възобновяване на 200 дка гори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 15.05.2017
1620
От началото на месец май ДГС "Варна" извършва редица мероприятия, които целят естественото възобновяване на 200 дка гори. Чрез изрязването на издънки се подпомага отглеждането на младите насаждения в района на аксаковското село Любен Каравелово, край град Белослав и варненския квартал "Галата".

"Чрез този вид дейности се постига подмладяване на гората по естествен път. Подпомагайки естественото възобновяване, запазваме генофонда на устойчивите местни видове", коментира директорът на държавното горско стопанство инж. Иван Иванов.

Той информира, че през този месец на обща площ от 150 дка ще бъдат извършени мероприятия, свързани с отглеждането на дървесните култури. "Грижите за фиданките не се изчерпват с тяхното засаждане. Периодично се предприема окопаване и премахване на заглушаващата растителност", разясни инж. Иванов. По думите му отглеждането на 50 дка три- и четиригодишни церови насаждения в местността Джанавара ще се подпомогне чрез ръчно плевене и разрохкване на почвата. Останалите 100 дка са в района на аксаковското село Слънчево, където се полагат грижи за залесените преди две години акациеви насаждения.

Паралелно с това служителите на стопанството продължават засилените проверки по опазването на горските територии в районите с висока концентрация на нарушения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).