Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Готов е проектът за рибарско пристанище на Карантината с голяма рибна борса
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 10.05.2016Коментари (7)8087
©
В началото на 2017 г. може да старитара изграждането на новото рибарско пристанище в местност Карантината, каза днес кметът на Варна Иван Портних при пускането на ферибота "Белла", който ще обслужва трасето от "Аспарухово" до Морска гара", предаде репортер на Varna24.bg.

"Развитието на града върви в Южна посока затова инвестициите там са важни. С придобиването на имотите около пристанището на "Рибни ресурси" ще увеличим парковата територия и ще започва на практика от кметството и ще се свърза с настоящата зона. 

Готов е паркоустройствения план на парка. Това е уникална даденост. Амбицията ни е да превърнем тази част във втората Морска градина на Варна с една прекрасна среда със спортни и детски площадки. Това ще промени даденостите на района и ще ни позволи да експонираме Аспаруховия вал, нещо което би било много интересно за туристите и гостите на града. 

Готов е проекта за рибарско пристанище на Карантината. В момента го оглеждат специалисти и браншови организации, за да дадат своето мнение и препоръки. Живот и здраве до края на годината трябва проекта да е одобрен и в началото на следващата година ще стартира изграждането на рибарското пристанище.

Самото пристанище и развитието му е свързано с изграждане на рибна борса. Варна към днешна дата, въпреки че е морска столица, няма подобна инфраструктура. Успоредно с този проект планираме да създадем рибарско селище, където да намерят своето място и рибарите, но да бъде и атракцион с типови къщички и демонстрации как се плетат мрежи и се оправят лодки. Тази морска връзка с ферибота "Белла" ще е първа стъпка към повишаване чисто туристическия интерес към тази зона", заяви днес Иван Портних.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вчера бяхме в констанца и такова съоръжение,дори по-голямо по дъжина са направили- нищо сложно като конструкция и материали, едва ли е толкова скъпо....., но много приятно за разходки място. За учудване не видях нито една счупена пейка или друго по тази платформа..... за разлика от нашата панорамна алея в МГр. , където още в самото начало изродчета потрошиха половината от информативните табели.....
0
 
 
просто трябва да се усвоят едни пари от еврофондовете които 6те лапнат определени хора ...
Aнонимен
на 11.05.2016 г.
0
 
 
Добре, че започнахме ремонт на моста, че да пуснем воден транспорт. От едно корабче се размечтахме за рибарски селища. От сега виждам как цяла Варна вкупом по моста минава да гледа как се плетат мрежи. То до сега щото нямаше задръствания в сезона по моста... едно корабче решава всички проблеми, втори мост - няма нужда. Ще развиваме Аспарухово скоро и с въздушен транспорт от типа "На баба ми хвърчилото". Тоя започна като Боко Тиквата да говори. Ай да си вземе квартира в квартала да поживее малко пак ще говорим.
0
 
 
Общо взето " съборихме старото , да направим ново след вероятно 10-20 години )
Aнонимен
на 10.05.2016 г.
0
 
 
много добре изглежда обаче бай наркоман и бай пияница заедно с дружинката на отмъстителите вандали не знам колко ще изкара трябва да има денонощна охрана с оръжие
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Искат закриването на въглищни централи у нас
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: