Готов е проектът за рибарско пристанище на Карантината с голяма рибна борса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
15:24 / 10.05.2016
8096
В началото на 2017 г. може да старитара изграждането на новото рибарско пристанище в местност Карантината, каза днес кметът на Варна Иван Портних при пускането на ферибота "Белла", който ще обслужва трасето от "Аспарухово" до Морска гара", предаде репортер на Varna24.bg.

"Развитието на града върви в Южна посока затова инвестициите там са важни. С придобиването на имотите около пристанището на "Рибни ресурси" ще увеличим парковата територия и ще започва на практика от кметството и ще се свърза с настоящата зона. 

Готов е паркоустройствения план на парка. Това е уникална даденост. Амбицията ни е да превърнем тази част във втората Морска градина на Варна с една прекрасна среда със спортни и детски площадки. Това ще промени даденостите на района и ще ни позволи да експонираме Аспаруховия вал, нещо което би било много интересно за туристите и гостите на града. 

Готов е проекта за рибарско пристанище на Карантината. В момента го оглеждат специалисти и браншови организации, за да дадат своето мнение и препоръки. Живот и здраве до края на годината трябва проекта да е одобрен и в началото на следващата година ще стартира изграждането на рибарското пристанище.

Самото пристанище и развитието му е свързано с изграждане на рибна борса. Варна към днешна дата, въпреки че е морска столица, няма подобна инфраструктура. Успоредно с този проект планираме да създадем рибарско селище, където да намерят своето място и рибарите, но да бъде и атракцион с типови къщички и демонстрации как се плетат мрежи и се оправят лодки. Тази морска връзка с ферибота "Белла" ще е първа стъпка към повишаване чисто туристическия интерес към тази зона", заяви днес Иван Портних.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).