Готови са нови тротоари във Варна за близо 1 млн. лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
11:27 / 28.05.2014
3206
Следвайки политиката си за подобряване на градската среда, през последните няколко месеца община Варна изгради 8 700 м. нови тротоарни площи. Общата стойност на инвестицията възлиза на близо 987 000 лв.

Най-голямата реновирана пешеходна отсечка е по бул. "Цар Освободител". Част от цялостната реконструкция на един от най-натоварените варненски булеварди включи и подмяната на подземната инфраструктура на пешеходните алеи по южното и северното платно - там бяха положени общо 2411 кв.м. нови тротоарни плочи, бордюри, създадени бяха нови зелени площи.

В средата на април започнаха и ремонтните дейности на тротоарите на бул. "Мария Луиза." Старите потрошени плочки вече са сменени с бетонови висококачествени павета, каквито бяха положени и на тротоарите на бул. "Цар Освободител". В изпълнение на поет ангажимент от страна на община Варна към ръководството на Икономически университет, вече са подменени и 955 кв. м. тротоарни площи край вуза.

Продължава реновирането и на тротоарите около VIII СОУПЧЕ "А. С. Пушкин", където се подменят 451 км. м. "Не може децата всеки ден да минават през тази разбита зона, не може пред българско училище да има такъв пейзаж! Затова в максимално кратки срокове ще ремонтираме тротоарите за осигуряване на безопасността на учениците", каза кметът при стартирането на ремонтните дейности, които трябва да приключат в началото на юни. Отсечката включва настилката в района на ул. "Проф. Державин" - между ул. "Раковски" и ул. "Братя Миладинови". Ще бъдат поставени 28 метра нови предпазни парапети, както и 145 метра нови бордюри.

Обновяването на тротоарните площи продължава - тази седмица започва ремонт на пешеходната зона по южното платно на бул. "Владислав Варненчик" в частта от бул. "Съборни" до ул. "Алеко Константинов", за целта от местната хазна са заделени 204 000 лв.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).